"Ki kellett találnunk, hogyan hozzunk ki még jobbat egy adott játékosból"

"Ki kellett találnunk, hogyan hozzunk ki még jobbat egy adott játékosból"

Voltak embert próbáló pillanatok a felkészülés során, amikor ki kellett találnunk, hogyan hozzunk ki még jobbat egy adott játékosból. Így fogalmazott a Budapesten zajló vizes világbajnoksággal kapcsolatban a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya a Magyar Nemzetnek.

Märcz Tamás a lap hétfői számában megjelent interjúban hozzátette, ezek a szituációk pontosan megmutatják az edzőről is, hogy pedagógiailag alkalmas-e a feladatára. A felkészülés úgy haladt, ahogy szerette volna, a csapat profi módon áll a munkához, első szóra megcsinálják, amit kér – összegezte. 

A magyar válogatott az ausztrálokkal játszik először. Róluk Märcz Tamás azt mondta: mindig nehéz ellenük játszani, mert jól lőnek, erősek és remekül úsznak. “Ami az elmúlt évtizedekben hiányzott náluk, az egy kiemelkedő európai edző. Néhány éve már ez is megvan a horvát Elvis Fatovic személyében.”

A csoport további szereplőire kitérve úgy fogalmazott, az olaszok nagyon jó csapattal érkeznek, gyorsak, dinamikusak, évek óta szisztematikusan építgetik a csapatukat Alessandro Campagna vezetésével, és az utóbbi években rendre éremközelben voltak. “Ráadásul úgy cserélgetik a játékosokat a keretben, hogy folyamatosan fiatalok tudnak maradni, ez jelzi az utánpótlásuk erejét is.”

A magyar válogatott szövetségi kapitánya szerint “a franciák sem fekete lovak”, kint voltak a riói olimpián, nincs rossz csapatuk, és elég jók a játékosaik, például a Szolnokban játszó Ugo Crousillat.