Kozma Dominik, fotó: Illyés Tibor/MTI (archív)

Döntőben a tehetséges magyar úszó

Döntőben a tehetséges magyar úszó

Kozma Dominik a férfi 200 méteres gyorsúszás elődöntője előtt a 17. vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2017. július 24-én, fotó: Illyés Tibor/MTIKozma Dominik bejutott a 200 méter gyors döntőjébe hétfőn a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon.

A 26 éves magyar versenyző a vasárnapi nyitónapon a 4×100 méteres gyorsváltó tagjaként bronzérmet nyert, illetve egyéni, valamint csapat szinten is országos rekordot úszott. Hétfő délelőtt 200 méteren egyéni csúcsához (1:46.68) közel, 1:46.83 perccel a harmadik lett, ez pedig összesítésben a nyolcadik helyre volt jó.

Délután, a szám első elődöntőjében a hatos pályát kapta a hazai közönség új kedvence. Kozma 50-nél másodikként fordult, féltávnál az ötödik volt, majd az utolsó fordulóból harmadikként bukkant fel a telt házas aréna hangorkánja közepette, s 1:45.87 perces új egyéni csúccsal, Cseh László 2009-es országos rekordjától mindössze kilenc századdal elmaradva harmadikként csapott célba. Összesítésben a hetedik helyen került be a keddi fináléba.

Kozma a futam után elmondta, a saját ritmusát úszta, nem figyelt a többiekre, s ugyan egyéni csúcsot úszott, úgy érzi, maradt még benne. Hozzátette, a döntőre nem készül semmilyen külön taktikával.