A női párbajtőrcsapat nyolcaddöntős

A női párbajtőrcsapat nyolcaddöntős

A magyar férfi tőrcsapat egy sima győzelem után a 16 között kikapott, így a 9-16. helyért folytathatja, míg a női párbajtőr-válogatott könnyű sikerrel nyolcaddöntős a lipcsei vívó-világbajnokság szerdai zárónapján.

A Dósa Dániel, Németh András, Mátyás Bálint, Hári Máté összeállítású tőrcsapat a török együttessel kezdett reggel, s végig vezetve, magabiztosan nyert 45-34-re. Különösen Dósa vívott remekül, plusz 10-zel zárt.

A folytatásban már hatalmas bravúr kellett volna az újabb sikerhez, mivel az olimpiai bajnok orosz csapat volt a magyarok következő ellenfele. A mérkőzésen aztán nem borult a papírforma, az oroszok könnyedén, 45-29-re győztek az egyébként jól küzdő riválisuk ellen.

Az egyéni ötkarikás bajnok Szász-Kovács Emese vezette párbajtőr-együttes (Szász-Kovács, Várnai Vivien, Budai Dorina, Mihály Kata) Venezuela ellen kezdte meg a napot a csonka 32-es táblán. A találkozón a magyarok fokozatosan növelték előnyüket, végül pedig 11 találatos, 41-30-as sikert arattak.

A nyolcaddöntőben a férfi tőrözőkhöz hasonlóan az egyértelműen esélyesebb – ötkarikás bronzérmes – oroszok várnak a magyarokra.