Kikapott, mégis sikerült továbbjutnia

Kikapott, mégis sikerült továbbjutnia

A Dunaújvárosi Kohász KA 27-25-re kikapott a román CSM Roman otthonában a női kézilabda EHF Kupa-selejtező második fordulójának vasárnapi visszavágóján, ennek ellenére magabiztosan jutott tovább.

Női EHF Kupa, selejtező, 2. forduló, visszavágó:
CSM Roman (román)-Dunaújvárosi Kohász KA 27-25 (13-13)
a DKKA gólszerzői: Micijevic 6, Klujber 5, Szekerczés 4, Szalai B. 3, Bouti, Kovács A. 2-2, Dombi, Molnár B., Takács D. 1-1

Továbbjutott: a Dunaújváros 56-51-es összesítéssel.

A magyar csapat megnyugtatónak tűnő, hétgólos előnnyel utazott a románvásári visszavágóra. A meccs elején az újvárosiak megszerezték a vezetést, de később pontatlanná váltak a támadásaik, ezért a hazaiak fordítottak (9-7). György László vezetőedző időkérése után egyenlített csapata, így a továbbjutás szempontjából a szünetben is kedvező helyzetben volt (13-13).

 

Bár nem játszottak gyors kézilabdát az együttesek, a védekezésre egyre kevesebb figyelmet fordítottak, támadásban pedig továbbra is magas színvonalat hoztak. Egyik fél sem tudott jelentős előnyt kialakítani (20-20). Az újvárosiak 22-21-nél vezettek utoljára, és bár végül két találattal kikaptak, magabiztosan léptek tovább a selejtező harmadik fordulójába, vagyis már csak egy párharcot kell nyerniük a csoportkörbe kerüléshez. A hazai csapat – és egyben a mezőny – legeredményesebb játékosa Ana Maria Simion volt tíz találattal, a portugál Ferreira De Sousa pedig nyolc gólt dobott.

később:
DVSC-TVP – Metraco Zaglebie Lubin (lengyel) 18.00 (az első mérkőzésen: 23-25)

szombaton játszották:
Váci NKSE-Buxtehuder SV (német) 29-22 (17-14)
Tj.: a Vác 55-55-ös összesítéssel, idegenben szerzett több góllal.

Az Érd HC a selejtező harmadik fordulójában kapcsolódik be a sorozatba.