Magyarország legjobb rövidpályás gyorskorcsolyázóinak most is sikerült

Magyarország legjobb rövidpályás gyorskorcsolyázóinak most is sikerült

A magyarok közül csak a Liu fivérek vették sikerrel csütörtökön mind az 500, mind az 1500 méter selejtezőjét a rövidpályás gyorskorcsolyázók olimpia kvalifikációs világkupa-sorozatának Sanghajban zajló harmadik állomásán.

A nemzetközi szövetség honlapja szerint a hosszabbik távon Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang mellett a férfiaknál Burján Csaba is elődöntőbe jutott, míg a nőknél Jászapáti Petra és Heidum Bernadett biztosította helyét a legjobb 23 között, ugyanakkor Keszler Andrea kiesett. Ezen a távon a férfiaknál mindhárom magyar kvótát érő pozícióban állt a rangsorban, így megerősítették a helyüket, míg a nőknél csak Jászapáti. Heidumnak egy jó szerepléssel esélye van beverekednie magát a legjobb 36 közé.

A legrövidebb táv kétfordulós selejtezője sem okozott gondot a testvérpárnak, viszont Knoch Viktort már az első körben szabálytalanság miatt kizárták, a nőknél pedig Jászapáti és Keszler mellett Kónya Zsófia is a második fordulóban búcsúzott Ebben a számban mindkét nemnél két-két magyar versenyző állt kvótás pozícióban a sanghaji verseny előtt, ami a mostani szerepléssel vélhetően nem változik. Pénteken az 1000 méter és a váltók selejtezőjével folytatódik a verseny.

A négy állomásból álló vk végén 500 és 1000 méteren 32-en, míg 1500-on 36-an jutnak olimpiai kvótához a jövő februári, phjongcshangi játékokra, de egy nemzetből legfeljebb három versenyző kvalifikálhatja magát számonként, továbbá nemenként a legjobb nyolc staféta szerez indulási jogot. Jövő héten Szöulban zárul a vk-sorozat.

Kapcsolódó cikkek