Kiemelt támogató lett a MOL-csoport

Kiemelt támogató lett a MOL-csoport

Megállapodást kötött a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) és a MOL-csoport: az utóbbi években egyre sikeresebb magyar női és férfi kosárlabda válogatott kiemelt támogatója lett a vállalatcsoport. 

A női és a férfi kosárlabda-válogatott a megállapodásnak köszönhetően bekerül a cég elit sport-istállójába, a MOL-csapatba, amelynek több olimpiai aranyérmes egyéni sportoló, jó néhány sikeres klubcsapat, valamint a magyar labdarúgó-, a kézilabda- és a vízilabda-válogatott is tagja.

“Örömteli dolognak tartom, hogy a magyar női és férfi válogatott is egy olyan kiváló partnerrel működhet együtt, mint az ország, sőt a Közép-Kelet Európai régió egyik legsikeresebb vállalata – mondta az együttműködésről Szalay Ferenc, a MKOSZ elnöke. – Tisztában vagyunk azzal, hogy ezt a partnerséget elsősorban a válogatott kontinensviadalon mutatott játékának köszönhetjük.”

Hozzátette: azért dolgoznak, hogy a következő években is ott lehessenek a felnőtt magyar válogatottak a sportág világversenyein.

Szollár Domokos, a MOL-csoport kommunikációs igazgatója kiemelte, a sportszponzorációt tekintve a MOL-csoport a régió több országában is jelen van, Magyarország azonban mindig is kiemelt jelentőséggel bír számukra.

“Az ország egyik legnagyobb vállalataként a legerősebb válogatottakat támogatjuk, hiszen ők olyan értéket képviselnek, amelyre az egész ország büszke lehet. Biztosak vagyunk abban, hogy segítségünkkel még sok hasonló élményt szereznek majd a női és a férfi kosárlabda-válogatott tagjai a magyar drukkereknek a világ egyik legnépszerűbb csapatjátékában” – mondta Szollár Domokos.

A magyar férfi kosárlabda-válogatott tavaly a legjobb 16 közé jutott az Európa-bajnokságon, s harmadik lett az Év csapata választáson. A női nemzeti csapat szintén kijutott az Eb-re. Idén a nők ismét Eb-részvételért harcolnak, míg a férfiak célja a világbajnoki kvalifikáció.