Bíró Attila keretet hirdetett

Bíró Attila keretet hirdetett

Kihirdette keretét a hollandok elleni keddi világliga-mérkőzésre Bíró Attila, a magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

A szakembernek azért kellett eddig várnia, mert az UVSE és a Dunaújváros szombaton még az Euroliga negyeddöntőjének első felvonásán volt érdekelt.

“A hollandok a spanyolokkal szembeni hazai vereség miatt lépéshátrányba kerültek, nyilván azonnal megpróbálják ezt kijavítani. Egy kimondottan erős együttesről beszélünk, hiába nem jöttek mostanában tőlük az eredmények, ott vannak az élvonalban. Arról nem beszélve, hogy novemberben, igaz, kicsit más kerettel, de kikaptunk tőlük. Most viszont vissza kell vágnunk, ami sokat érhet, hiszen ha nyernénk, nagyon kedvező pozícióba kerülnénk a Szuperdöntőbe jutást illetően” – fogalmazott Bíró Attila. 

A magyarok éppen a hollandok otthonában kezdték a sorozatot, s úgy kaptak ki rendkívül szoros mérkőzésen 7-6-ra, hogy egy alaposan megfiatalított kerettel, számos kulcsjátékost nélkülözve ugrottak medencébe. Azóta két hazai meccset játszott a csapat, amely az olimpiai ezüstérmes spanyolok, valamint a Rióban harmadik oroszok legyőzését követően a hollandok ellen is begyűjtené a három pontot.

A kedd mérkőzés kulcsfontosságú lehet a Hajós Uszodában, mivel egy rendes játékidőben aratott győzelemmel a válogatott hatalmas lépést tenne a továbbjutás felé. Ez esetben ugyanis két fordulóval a vége előtt hat pont lenne az előnye a csoportnegyedik hollandokkal szemben, s az első három jut a nyolcas döntőbe, amelyet várhatóan Kínában rendeznek.

A magyar válogatott kerete:
kapusok: Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (FTC)
mezőnyjátékosok: Csabai Dóra (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (BVSC), Parkes Rebecca (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Vályi Vanda (Dunaújváros)

A női világliga európai selejtezőjének további programja: 
4. forduló: 2018. február 27.: Magyarország-Hollandia 20.30, Oroszország-Spanyolország
5. forduló: 2018. március 27.: Spanyolország-Magyarország, Hollandia-Oroszország
6. forduló: 2018. május 1.: Oroszország-Magyarország, Spanyolország-Hollandia

Az állás:
1. Spanyolország 6 pont (29-26),
2. Magyarország 6 pont (28-25),
3. Oroszország 3 pont (26-27),
4. Hollandia 3 pont (21-26)