A dunaújvárosi edző szerint a LEN Kupa-diadal lökést adhat a csapatnak

A dunaújvárosi edző szerint a LEN Kupa-diadal lökést adhat a csapatnak

A hétvégi diadal lökést adhat együttesének a bajnoki döntőre Mihók Attila, a Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics női vízilabdacsapatának vezetőedzője szerint, akinek tanítványai szombaton 13-11-re legyőzték a görög Olympiakoszt a LEN Kupa spanyolországi döntőjében.

A fennállásának legnagyobb sikerét elérő gárda trénere hétfőn az M1 aktuális csatornán elmondta, hazaérkezve az első útjuk az uszodába vezetett, hogy megmutassák a trófeát az utánpótlás-játékosoknak, akik boldogan fotózkodtak a kupával.

A matarói fináléról Ziegler Diána felelevenítette, hogy októberben egy görögországi edzőtáborozás során már legyőzték az Olympiakoszt, ami tartást adott a csapatnak a LEN végjátékára.

“Talán a görögök fejében ott volt, hogy nagy falat vagyunk nekik” – tette hozzá.

Mihók Attila kifejtette, az indulás előtti éjszakán Vályi Vandához mentőt kellett hívni tüszős mandulagyulladása miatt, de a csapat nélküle is helytállt.

“Rám igazából nem volt szükség a döntőben, szinte végig vezettünk, és csak a cserékre kellett figyelnem, hogy ne pontozódjon ki senki. Mindezt úgy, hogy az Olympiakoszban minden ponton a világ legjobbjai játszottak” – méltatta csapatát.

A folytatásról szólva a szakember úgy vélekedett, hogy a siker nagy motivációt jelent a jövő hétvégén kezdődő bajnoki döntőre is a bajnok UVSE ellen.

“Győztük már le az UVSE-t ebben a szezonban a Magyar Kupa csoportkörében. Most csütörtökig pihenünk, utána pedig készülünk a döntőre” – közölte Mihók Attila.    

A Dunaújváros korábban kétszer játszott a trófeáért a második számú európai női pólósorozatban, de 2001-ben és 2009-ben is be kellett érnie a második hellyel.

Kapcsolódó cikkek