Szavazzon, hogy tudjuk, mi a véleménye!

Önt érdekli a politika?

Igen
Nem
Csak bizonyos időszakokban (pl. választás) figyelek rá
Nem tudom

Közérdekű információk

Az ő sikerükben bízhatunk

2018. augusztus 08. Sikeradó/MTI

Vízbe ugró  úszók

A vegyes váltó jó szereplésében bíznak a magyar triatlonosok a csütörtöktől szombatig tartó glasgow-i Európa-bajnokságon, amelyet a multisport kontinensbajnokság keretein belül rendeznek meg és három számban hirdetnek bajnokot.

A nőknél Vanek Margit sérülés miatt visszalépett, így csak Bragmayer Zsanett indul egyéniben, míg a férfiaknál három magyar - Dévay Márk, Faldum Gábor és Tóth Tamás - is rajthoz áll. Lipták Tamás, a magyar szövetség (MTSZ) szakmai igazgatója az MTI-nek elmondta, az elmúlt évekhez képest erősebb mezőny lesz az Eb-n, ám ők ennek ellenére nemcsak a tisztes helytállásban bíznak. 

"Reményeink szerint mindkét nem küzdelmeiben sikerül legalább egy versenyzőnknek a legjobb tíz között végeznie" - mondta. Hozzátette: ezen túl abban is bíznak, hogy a küzdelem alakulásától függően akár a dobogó közelébe is kerülhet magyar triatlonos. A szakmai igazgató kiemelte, hogy a vegyes váltóval kapcsolatban még ennél is merészebb célkitűzést fogalmaztak meg. 

"Mindenképpen az első hat hely valamelyikét szeretnénk megszerezni, de ehhez hibátlan versenyzésre lesz szükségünk" - nyilatkozta a sportvezető. A vegyes váltóban Bragmayer mellett friss emberként Kovács Zsófia kap szerepet, míg az egyéniben induló három férfi közül csak a helyszínen jelölik ki a váltó tagjait.

A hagyományteremtő célzattal életre hívott, Glasgow-ban és Berlinben sorra kerülő multisport Európa-bajnokságon hét sportágban - a triatlonon kívül atlétikában, a vizes sportokban, evezésben, golfban, kerékpárban és a tornában - összesen 188 versenyszámban avatnak kontinensbajnokot a múlt hét csütörtökén kezdődött és vasárnapig tartó eseményen.

Az Európa-bajnokság programja:

csütörtök:
női döntő 14.15 

péntek:
férfi döntő, 16.45

szombat:
vegyes váltó döntő, 17.45

0
E-mail cím:


Jelszó: