Új tehetség érkezett Szekszárdra

Új tehetség érkezett Szekszárdra

A svéd válogatott Frida Eldebrinkkel erősítette meg keretét a bajnoki ezüstérmes Atomerőmű KSC Szekszárd női kosárlabdacsapata.

A Magyar Kupa-győztes klub honlapján adott tájékoztatást arról, hogy az ausztrál Abby Bishop és a szerb Nevena Jovanovic után a svéd Frida Eldebrink személyében megvan a harmadik nyári igazolás is.

A 30 éves, 174 centis bedobó szülővárosában, Södertäljében kezdte profi pályafutását, majd játszott Franciaországban (Tarbes, Bourges), Csehországban (Brno, Praha), Spanyolországban (Rivas Ecopolis), Törökországban (Bestikas, Mersin, Samsun, Botas) és Oroszországban (Kurszk) is, egy nyári szezont pedig a WNBA-s San 
 
“Nem voltunk könnyű helyzetben, mert augusztusban a csapatok többsége már kialakította a játékoskeretét, és így jóval szűkebb a még elérhető játékosok köre” – mondta Szabó Gergő klubigazgató. “Azért esett a választásunk Frida Eldebrinkre, mert a játékstílusa és a mentalitása reményeink szerint jól fog illeszkedni a csapatéhoz, továbbá mert nagy nemzetközi tapasztalattal rendelkezik: hét szezont játszott az Euroligában, emellett erős bajnokságok komoly csapataiban szerepelt. Azt várjuk tőle, hogy a KSC egyik húzóembere legyen az elkövetkezendő szezonban, és reméljük, Szekszárdon egy újabb Euroligás év vár rá” – utalt arra, hogy a tolnaiak az EL selejtezőjében szerepelnek október elején.

A Szekszárd a kvalifikációban a francia ESBVA-LM csapatát kapta ellenfélül, a párharc oda-visszavágó rendszerben dől el. A győztes az Euroligában, a vesztes pedig a második vonalnak számító Európa Kupában folytatja szereplését.