A Természetért

béka

Ingyenesen letölthető okostelefonos kétéltű- és hüllőhatározó alkalmazást készített a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület és a Farkaskölykök Ifjúsági Egyesület.

kanalasgém

Először sikerült jeladóval ellátni egy kanalasgémet Közép-Európában, a Csongrád megyei Tömörkény határában, a Csaj-tavon.

Tisza_tó

Kevesebb mint egy hónap alatt, a téli vízálláson bő egy métert emelve, befejeződött a Tisza-tó szokásos nyári vízszintjének beállítása.

kéktúra

Új turistaút nyílik a Somogy megyében található Zselicben április végén a térség értékeinek bemutatására, az idegenforgalom növelésére.

fa

Az őshonos gyümölcs- és fafajták megőrzésének szükségességét hangsúlyozta Áder János köztársasági elnök a Pilisi Parkerdő Zrt. Budakeszi Tündérkertjében kedden.

Nem is gondolnánk

Föld Órája

A rendhagyó program zárásaként a János-hegyi Erzsébet-kilátónál kapcsolják le Budapest díszvilágítását szombaton 20.30-kor a Föld órája elnevezésű rendezvényen.

mesterséges intelligencia

Az okostelefon-használók arányának növekedésével a mobilbankolók száma is nő, 2030-ra pedig akár már a mesterséges intelligencia is bekapcsolódhat a bankolásba.

kiber

Kiberbiztonsági akadémia alakult a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen Budapesten.

Magyar zseni

Baptista Szeretetszolgálat

Újabb győzelmeikkel a Baptista Szeretetszolgálat robotika csapatai képviselhetik hazánkat júliusban, Japánban a világbajnokságon.

M6

Biztonságos, a járműveket az ütközés után az útra visszaterelő szalagkorlátot szabadalmaztatott a DAK Acélszerkezeti Kft.

ötlet

Tizennégy pályázót ismertek el a csütörtökön lezárult Gellérthegy ötletpályázaton, melynek eredményét online hozta nyilvánosságra a Miniszterelnökség.

feltaláló

A tűzoltóknak készült intelligens védőzubbony, a nyíregyházi Szakképzési Centrum Bánki Donát Műszaki Középiskola és Kollégium diákjainak munkája innovációs díjat kapott a Maker Faire nemzetközi alkotói és innovációs vásáron, amely pénteken nyílt meg Rómában.

elektromosautó-töltő

fotó: Marjai János/MTI

Magyar fejlesztésű és gyártású elektromosautó-töltőt avattak Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter részvételével vasárnap, az elektromos autók számára szervezett '80edays' nemzetközi túra budapesti állomásán.

Rubik-kocka

Philip Weyer német versenyző nyerte meg az idei Rubik-kocka Európa-bajnokságot, amely vasárnap fejeződött be a Prága melletti Radotínban. A hivatalosan mért öt kísérletben átlagosan 7,88 másodperc alatt rakta ki a Rubik-kockát.

Föld

Játékos formában kívánják felhívni a környezetvédők a fiatalok figyelmét az alumínium dobozok szelektív visszagyűjtésének fontosságára a Föld napján.

SAmsung Galaxy S3

Robbanásszerűen terjednek az Android elleni kártevők, ezért fokozottan kell védeni az ilyen operációs rendszerrel működő készülékeket.

Gépek, kütyük, emberek

Miskolci Egyetem

Korszerű anyagok, modern anyagtechnológiák, valamint intelligens irányítási és automatizálási rendszerek kifejlesztését kezdi meg a Miskolci Egyetem.

telefon

További állatfajok meghatározását segítő okostelefonos alkalmazások kifejlesztését tervezi a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület

Huawei

A Huawei a mesterséges intelligencia és az ember-gép közötti interakció forradalmi fejlődésére összpontosítva "szupertelefonok" kifejlesztését tűzte ki célul.

Szélessáv

watch movies

A Holnap Tali a közmédia első z-generációnak szóló online websorozata. A mindennapos online lét hétköznapi vetülete a Petőfi gimi életében.

internet

A tervezett 178 ezer helyett már csaknem 230 ezer háztartásban van szupergyors internet. 

E-mail cím:


Jelszó: