A Természetért

autó

Nyolc százalékkal növelte a részben vagy teljesen elektromos hajtású autók értékesítését 2017-ben a Toyota Motor Corp.

tüntetés
Több száz koszovói tüntetett Pristinában szerdán azért, mert a magas légszennyezettség miatt a hatóságok megtiltották a gépjárműforgalmat a város központjában.

nap

Hétfőre virradóra megdőlt a legmagasabb minimumhőmérséklet fővárosi napi rekordja, de az országos nem.

FöldKlímavédelmi alapítványt hozott létre Áder János köztársasági elnök, az államfő ezt szombaton jelentette be budapesti sajtótájékoztatóján.

időjárás

Borult, szeles idő várható a hétvégén. Többfelé csapadékra is készülni kell, a hegyekben néhol hó is lehet.

Nem is gondolnánk

karkötő

Kínai kutatók kifejlesztettek egy karkötőt, amely begyűjti a csukló mozgásakor keletkező biomechanikus energiát, amelyet át lehet alakítani elektromossággá.

turista

A Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács titkára gondolja úgy, hogy Magyarország jelentős kihívása a fenntarthatóság, pedig az erőforrásokkal való jó gazdálkodással a jólét színvonalát is növelni lehet.

kérdőjeles ember

A Himalája délkeleti lábainál találták meg genetikai vizsgálatok alapján minden citrusféle eredetét.

Magyar zseni

Kormánymű
Közel 400 millió forintból, 191 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatással fejleszt nagyméretű haszongépjárművekbe beépíthető intelligens szervokormányt a Draspó-Tempo Kft. szigetszentmiklósi üzemében.

ötlet
Több mint 605 millió forintos uniós támogatásból fejleszt a felszíni vizeknél használható medermonitor-rendszert egy veszprémi kutatócsoport.

innováció

Összesen 16 milliárd forint innovációs támogatást nyert 80 közép-magyarországi vállalkozás jelentős szellemi hozzáadott értéket tartalmazó új termék, prototípus vagy technológia fejlesztésére.

memória

Két napja tartották a Magyar Fiatal Tudósok Társasága 16. országos találkozóját az EGIS Tudományos és Technológiai Központjában.

Baptista Szeretetszolgálat

Újabb győzelmeikkel a Baptista Szeretetszolgálat robotika csapatai képviselhetik hazánkat júliusban, Japánban a világbajnokságon.

M6

Biztonságos, a járműveket az ütközés után az útra visszaterelő szalagkorlátot szabadalmaztatott a DAK Acélszerkezeti Kft.

okostelefon

Az amerikai katonai létesítmények és a hadsereg tagjainak épségét veszélyeztethetik a Fitbithez hasonló okostelefonos fitneszalkalmazások, amelyek térképen jelölik a felhasználók mozgását.

online

A magyar kormány intézkedései azt a célt szolgálják, hogy jövőre meghaladja a 80 százalékot a rendszeres internethasználók aránya az országban.

Gépek, kütyük, emberek

keyboard
Negyven emberrel működő, a közép-európai régiót kiszolgáló kiberbiztonsági központot hozott létre Budapesten Cyber Intelligence Centre néven a Deloitte.

4G
Idén év elején már több mint 300 000 Telekom ügyfél használja okostelefonján a 4G hang szolgáltatást.

okostelefon

A pénzügyi tudatosság fejlesztése érdekében a Magyar Államkincstár elindította a JátéKincstár elnevezésű, ingyenesen letölthető mobil alkalmazást.

Szélessáv

internet

Folytatódott az internetpiac dinamikus bővülése a második negyedévben; az előfizetések száma túllépte a 9,1 milliót, és 8 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.

Facebook

Az Európai Unióban a 16-74 éves korcsoportban az internetezők között legmagasabb arányban Magyarországon használnak közösségi oldalakat.

E-mail cím:


Jelszó: