A Természetért

időjárás

Borult, szeles idő várható a hétvégén. Többfelé csapadékra is készülni kell, a hegyekben néhol hó is lehet.

fa

"Férfi felelősség fáját" ültettek Budapest XI. kerületében, Újbudán, a Fegyvernek utca 2-4. szám alatt található füves területen vasárnap, a nemzetközi férfinapon.

tengeri élővilág

Dunavirág Vízibusz néven az országban egyedülálló kezdeményezésként a vízi élővilág vizsgálatára szolgáló oktatóbuszt rendezett be a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság.

környezetvédelem

A földművelésügyi miniszter arról beszélt, hogy ebben az uniós ciklusban a környezetvédelmi beruházások mértéke meghalad minden korábbi szintet.

tudomány fája

A héten lezárul a fővárosi faültetési program újabb szakasza, amelynek keretében 1100 fát ültetnek Budapesten.

Nem is gondolnánk

karkötő

Kínai kutatók kifejlesztettek egy karkötőt, amely begyűjti a csukló mozgásakor keletkező biomechanikus energiát, amelyet át lehet alakítani elektromossággá.

turista

A Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács titkára gondolja úgy, hogy Magyarország jelentős kihívása a fenntarthatóság, pedig az erőforrásokkal való jó gazdálkodással a jólét színvonalát is növelni lehet.

e-jegyrendszer

Országos szinten átjárható elektronikus jegyrendszer, utastájékoztatási és forgalomirányítási rendszer is létrejöhet Magyarországon.

Magyar zseni

Baptista Szeretetszolgálat

Újabb győzelmeikkel a Baptista Szeretetszolgálat robotika csapatai képviselhetik hazánkat júliusban, Japánban a világbajnokságon.

M6

Biztonságos, a járműveket az ütközés után az útra visszaterelő szalagkorlátot szabadalmaztatott a DAK Acélszerkezeti Kft.

ötlet

Tizennégy pályázót ismertek el a csütörtökön lezárult Gellérthegy ötletpályázaton, melynek eredményét online hozta nyilvánosságra a Miniszterelnökség.

feltaláló

A tűzoltóknak készült intelligens védőzubbony, a nyíregyházi Szakképzési Centrum Bánki Donát Műszaki Középiskola és Kollégium diákjainak munkája innovációs díjat kapott a Maker Faire nemzetközi alkotói és innovációs vásáron, amely pénteken nyílt meg Rómában.

elektromosautó-töltő

fotó: Marjai János/MTI

Magyar fejlesztésű és gyártású elektromosautó-töltőt avattak Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter részvételével vasárnap, az elektromos autók számára szervezett '80edays' nemzetközi túra budapesti állomásán.

Rubik-kocka

Philip Weyer német versenyző nyerte meg az idei Rubik-kocka Európa-bajnokságot, amely vasárnap fejeződött be a Prága melletti Radotínban. A hivatalosan mért öt kísérletben átlagosan 7,88 másodperc alatt rakta ki a Rubik-kockát.

innováció

Összesen 16 milliárd forint innovációs támogatást nyert 80 közép-magyarországi vállalkozás jelentős szellemi hozzáadott értéket tartalmazó új termék, prototípus vagy technológia fejlesztésére.

memória

Két napja tartották a Magyar Fiatal Tudósok Társasága 16. országos találkozóját az EGIS Tudományos és Technológiai Központjában.

Gépek, kütyük, emberek

tablet

Negyven táblagépet szerzett be a Magyar Légimentő Nonprofit Kft., így elkezdhető a papíralapú dokumentáció kiváltása a légimentő-bázisokon.

technológia

A világ legnagyobb technológiai seregszemléje, a 2018. január 9-12. között Las Vegasban megrendezésre kerülő CES önálló Smart Cities (okos városok) programot szervez.

laptop

A digitalizációt a következő évtized legnagyobb gazdaságfejlesztési programjának és az egyik legfontosabb "személyes közügynek" nevezte szerdán Deutsch Tamás.

Szélessáv

internet

Folytatódott az internetpiac dinamikus bővülése a második negyedévben; az előfizetések száma túllépte a 9,1 milliót, és 8 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.

Facebook

Az Európai Unióban a 16-74 éves korcsoportban az internetezők között legmagasabb arányban Magyarországon használnak közösségi oldalakat.

E-mail cím:


Jelszó: