A Természetért

Richter

Kisebb, a Richter-skála szerinti 2,1-es erősségű földrengés volt Nagykanizsa közelében.

tudomány fája

A héten lezárul a fővárosi faültetési program újabb szakasza, amelynek keretében 1100 fát ültetnek Budapesten.

Föld

Játékos formában kívánják felhívni a környezetvédők a fiatalok figyelmét az alumínium dobozok szelektív visszagyűjtésének fontosságára a Föld napján.

béka

Ingyenesen letölthető okostelefonos kétéltű- és hüllőhatározó alkalmazást készített a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület és a Farkaskölykök Ifjúsági Egyesület.

kanalasgém

Először sikerült jeladóval ellátni egy kanalasgémet Közép-Európában, a Csongrád megyei Tömörkény határában, a Csaj-tavon.

Nem is gondolnánk

turista

A Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács titkára gondolja úgy, hogy Magyarország jelentős kihívása a fenntarthatóság, pedig az erőforrásokkal való jó gazdálkodással a jólét színvonalát is növelni lehet.


Tanulók között a francia Leo Vigier, mesterkategóriában pedig az angol Mark McDonnell kőszobrász nyerte az idén Kiskunfélegyházán megrendezett Európai Kőfaragó Fesztivált.

biztonság

Információbiztonsági képzéseket indít az Óbudai Egyetem.

Magyar zseni

Baptista Szeretetszolgálat

Újabb győzelmeikkel a Baptista Szeretetszolgálat robotika csapatai képviselhetik hazánkat júliusban, Japánban a világbajnokságon.

M6

Biztonságos, a járműveket az ütközés után az útra visszaterelő szalagkorlátot szabadalmaztatott a DAK Acélszerkezeti Kft.

ötlet

Tizennégy pályázót ismertek el a csütörtökön lezárult Gellérthegy ötletpályázaton, melynek eredményét online hozta nyilvánosságra a Miniszterelnökség.

feltaláló

A tűzoltóknak készült intelligens védőzubbony, a nyíregyházi Szakképzési Centrum Bánki Donát Műszaki Középiskola és Kollégium diákjainak munkája innovációs díjat kapott a Maker Faire nemzetközi alkotói és innovációs vásáron, amely pénteken nyílt meg Rómában.

elektromosautó-töltő

fotó: Marjai János/MTI

Magyar fejlesztésű és gyártású elektromosautó-töltőt avattak Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter részvételével vasárnap, az elektromos autók számára szervezett '80edays' nemzetközi túra budapesti állomásán.

Rubik-kocka

Philip Weyer német versenyző nyerte meg az idei Rubik-kocka Európa-bajnokságot, amely vasárnap fejeződött be a Prága melletti Radotínban. A hivatalosan mért öt kísérletben átlagosan 7,88 másodperc alatt rakta ki a Rubik-kockát.

Facebook

Az Európai Unióban a 16-74 éves korcsoportban az internetezők között legmagasabb arányban Magyarországon használnak közösségi oldalakat.

internet

Háromszoros bővüléssel 3,3 zettabájtra, csaknem 3 ezer milliárd gigabájtra emelkedhet a Föld internetes adatforgalma 2021-re.

Gépek, kütyük, emberek

téli gumi

Közeleg a rossz idő, mindjárt itt vannak a mínusz fokok. Na jó még ezt elég nehéz elképzelni amikor hőségriadó van az országban és tombol a nyár, de. Az autónk még éppen kezdi magát túltenni a hosszú nyaralásba tartó utazás után, máris készülődhet az új szezonra. 

chip

Mikrocsipeket ültet be dolgozóiba egy amerikai technológiai cég, amely egyebek között lehetővé teszi számukra, hogy egyetlen érintéssel fizethessenek a vállalat büféjében.

Fehár Ház

A Fehér Házban fogadták a budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium csapatát.

Szélessáv

net

Évről évre nő az internetes zaklatások száma, ezért az Országos Bírósági Hivatal kiemelt figyelmet fordít arra, hogy felhívja a fiatalok figyelmét az online tér veszélyeire.

5G

A jelenleginél lényegesen gyorsabb, másodpercenként gigabites adatátvitelre képes mobilhálózat kiépítését, ezáltal az 5G minél gyorsabb bevezetését teszi lehetővé a 700 megahertzes frekvencia.

E-mail cím:


Jelszó: