A Természetért

egy pohár tiszta víz

Több hetvenháromezer iskolás és óvodás vett részt a vízivás népszerűsítésére megrendezett Happy hét idei programjain, kétszer annyi, mint tavaly.

természetvédelem

Brit tudósok szerint jótékony hatásai lennének, ha a az iparosodás előtti időkhöz képest 1,5 Celsius-fokban sikerülne korlátozni a Föld felmelegedését.

Nap

A következő napokban is folytatódik a napsütéses, meleg idő, több helyen 25 foknál is melegebb lehet a hétvégén. Többször megélénkül a légmozgás, vasárnap északon lehet csapadék.

elektromos autó

A Ford Motor csak 2023 után kezdene elektromos autók gyártásába a kölni gyárában.

Toyota

A Toyota és Lexus 2018-ban együttesen 5150 hibrid elektromos autó értékesítésével számol Magyarországon.

Nem is gondolnánk

pisanki

Több mint ezerötszáz hímes tojásból formáz keresztet Mosonyi Éva pécsi népi iparművész a fővárosi Mátyás-templomban. 

kérdőjeles ember

A Himalája délkeleti lábainál találták meg genetikai vizsgálatok alapján minden citrusféle eredetét.

időjárás

A hétvégén is többször várható zápor, zivatar, de marad a meleg, néhol 30 fokig is felmelegedhet a levegő.


Magyar zseni

körte

Az Irinyi terv részeként a kormány mintegy 250 millió forint támogatást ad a Genevation Aircraft Kft. részére új repülőgép prototípusainak kifejlesztésére és sorozatgyártására.

agy forgó kerekekkel
Újabb klinikai vizsgálat bizonyítja a Richter cariprazine hatóanyagú eredeti készítményének hatásosságát a bipoláris depresszió egyik típusának kezelésében.

Kormánymű
Közel 400 millió forintból, 191 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatással fejleszt nagyméretű haszongépjárművekbe beépíthető intelligens szervokormányt a Draspó-Tempo Kft. szigetszentmiklósi üzemében.

ötlet
Több mint 605 millió forintos uniós támogatásból fejleszt a felszíni vizeknél használható medermonitor-rendszert egy veszprémi kutatócsoport.

innováció

Összesen 16 milliárd forint innovációs támogatást nyert 80 közép-magyarországi vállalkozás jelentős szellemi hozzáadott értéket tartalmazó új termék, prototípus vagy technológia fejlesztésére.

memória

Két napja tartották a Magyar Fiatal Tudósok Társasága 16. országos találkozóját az EGIS Tudományos és Technológiai Központjában.

körte

Az elismerést Imre Krisztián vehette át a látássérültek mobilitását segítő szemüveg megalkotásáért.

napelem

A köztársasági elnök átadta a Solar Markt Kft. naperőművét a Vas megyei Csepregen szerdán.

Gépek, kütyük, emberek

ötletFejlesztette a parkolásra és e-matrica vásárlásra használt mobilfizetési alkalmazását a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.

okostelefon

Az amerikai katonai létesítmények és a hadsereg tagjainak épségét veszélyeztethetik a Fitbithez hasonló okostelefonos fitneszalkalmazások, amelyek térképen jelölik a felhasználók mozgását.

keyboard
Negyven emberrel működő, a közép-európai régiót kiszolgáló kiberbiztonsági központot hozott létre Budapesten Cyber Intelligence Centre néven a Deloitte.

Szélessáv

Wi-Fi

Az otthoni internet és a wifi közel annyira fontos egy magyar háztartásban, mint a mosógép vagy a vezetékes telefon.

online

A magyar kormány intézkedései azt a célt szolgálják, hogy jövőre meghaladja a 80 százalékot a rendszeres internethasználók aránya az országban.

E-mail cím:


Jelszó: