Egyedülálló mobilfejlesztés az állami Nyomdánál

Egyedülálló mobilfejlesztés az állami Nyomdánál

Mobiltelefonnal bkv jegyet fizető lány

A hároméves megtérülési idővel számoló projekt mintegy hatszázmillió forintos önrészét a társaság saját erőből biztosítja, amely mellé kétszáztízmillió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségtől. Az okostelefonok megjelenésével új felhasználási területek nyíltak meg a felhasználók és szolgáltatók előtt. A készülékeket a hagyományos szolgáltatások mellett várhatóan egyre nagyobb arányban fizetési és személyazonosítási megoldásokra is használni fogják az előfizetők.

d

Zsámboki Gábor

Az Állami Nyomda innovációja az okostelefonok számára nyújtott biztonsági szolgáltatások fejlesztését célozza. Elsődleges cél, hogy a társaság képessé váljon a mobilfizetés és személyazonosítás esetében is az adatbiztonság garantálására. A fejlesztés másik célja, hogy a telefont elektronikus közlekedési bérletként, bankkártyaként, törzsvásárlói vagy belépőkártyaként lehessen használni. 

“Ahogy korábban a papíralapú nyomtatványok, majd a kártyák biztonságos megszemélyesítését végeztük, végezzük, úgy a jövőben a nagy növekedés előtt álló mobilszoftverek megszemélyesítése a célunk nemcsak Magyarországon, hanem a régióban is.” – mondta Zsámboki Gábort, az Állami Nyomda vezérigazgatóját.