Virtuális persely a digitális korszak fiataljainak

Virtuális persely a digitális korszak fiataljainak

Az amerikai gyerekek immár virtuális cikkekre, elektronikai berendezéseikhez való kiegészítőkre is fordíthatják a szüleiktől kapott zsebpénzüket a Virtual Piggy cég jóvoltából, amely afféle internetes "perselyt" kínál a szülőknek és a gyerekeknek.

“Ez a gyerekgeneráció állandóan az internethez kötődik. Itt játszanak a barátaikkal, közösségi oldalakat látogatnak, és ehhez szükségük van pénzre. A szülők nem készpénzt adnak a gyerekeknek az online beszerzésekhez, inkább bankkártyát nyitnak a számukra, aminek vagy fékevesztett költekezés a vége, vagy a szülők megálljt parancsolna” – mondta Jo Webber, a Virtual Piggy vezetője. Webber és cége az online “malacpersely” rendszerét 13 évesnél fiatalabb gyerekek számára hozta létre. A szisztéma lényege, hogy a gyerekek online tranzakcióit a szülők felügyelik. A gyerekeknél olyannyira kedvelt “ingyenes” böngészőjátékok fenntartására a működtetők általában úgy szereznek forrást, hogy a játékban pénzért extra felszerelés vásárolható a virtuális karaktereknek, vagy némi ráfordítás ellenében gyorsabban megy a szintlépés.

“Olyan rendszert hoztunk létre, amelyben a szülők havi zsebpénzt adhatnak a gyermeküknek, aki online vásárolhat, mégis minden akciót a szülő felügyel”. A http://virtualpiggy.com/ honlapon elérhető alkalmazáshoz a gyerekeknek jelszóval kell bejelentkezniük, hogy hozzáférjenek a szüleik nekik szánt pénzéhez, tranzakcióik pedig láthatók a szülők számára.