Tároljon felhőben!

Tároljon felhőben!

A számítógépeken rengeteg dokumentum, kép, és adat gyűlik fel az évek során. Ezeket többnyire  CD-ken és DVD-ken tároljuk. Azonban ha nem akarjuk velük a helyett foglalni van jobb megoldás is. Tároljuk a felhőben.

Az online felhő egy ingyenes internet alapú tárolás. A feltöltött dokumentumok egy szerveren vannak, amelyek az interneten tárolódnak. Ennek köszönhetően az adatok akkor sem tűnnek el, ha az asztali gépet valamilyen baj éri. Az dokumentumokat pedig senki más nem érheti el, mivel fontos ismerni a linket vagy jelszót. A felhőt bárhonnan bármikor el lehet érni, akár okostelefonnal vagy iPad-dal is.

Az online tárolás rengetek előnyt nyújt a felhasználóknak.

-Akár már napi 200 millió dokumentum is feltölthető a Dropbox-ba. A felhasználók ingyenesen 2 gigabájt tárhelyet kapnak. Az akciók során bővíthető 5-8 gigabájtra. Azonban akinek ez nem elég, az 2200 forintért 50, 4500 forintért 100 gigabájt tárhelyet kaphat.

-Ipad-ról még több hely kapható. A SkyDrive ingyenesen 7 gigabájt tárhelyet biztosít. Évi 2300 Ft-ért 20, 5800 Ft-ért 50, 11500 Ft-ért 100 gigabájtra bővíthető a memória.

-Megannyi értékes fotó gyűjthető, amelyek nem vesznek el. A Google Drive ingyen 5 gigabájt tárhelyet ad. Havi 560 Ft-ért 25, 1100 Ft-ért 100 gigabájtra növelhető, és 11200 Ft-ért 1 terabájt memória kapható.

-Az online felhő okostelefonról és táblagépekről is kezelhető. A Drive mobil applikáció segítségével bárhonnan elérhetőek a dokumentumok.