Az Öné a leghasználhatatlanabb tárgy a világon? Mutassa!

Az Öné a leghasználhatatlanabb tárgy a világon? Mutassa!

banántartóA legképtelenebb, leghasználhatatlanabb tárgyakat megörökítő fotókat vár a Iparművészeti Múzeum Képtelen tárgyak című pályázata.

Azt kérik, hogy aki környezetében megmosolyogtatóan félretervezett tárgyat talál, fotózza le, indokolja meg 3–4 mondatban, mi a baj a tervezésével, és küldje el az info@imm.hu címre. A legképtelenebb tárgyak fotóit az indoklással együtt kiállítják, a legborzalmasabb tárgyakat “meghívják” és a Művészet mindenkinek – A Victoria & Albert Museum, a világ első iparművészeti múzeuma című kiállítás idejére berendezett “képtelen tárgyak vitrinében” mutatják be – közölte az intézmény az MTI-vel.

villa

A meghívott tárgyak tulajdonosai egy fő részére szóló ingyenes belépőjegyet kapnak a Művészet mindenkinek című tárlatra, a képek beküldői között pedig további kiállítási belépőjegyeket sorsolnak ki. A pályázatra beérkezett anyag mellett további érdekességek is láthatók lesznek a képtelen tárgyak fotókiállításán és vitrinjeiben, amelyek bármely múzeumi belépőjegy megvásárlásával megtekinthetők. 

rojtos ásó

A képtelen tárgyakról szóló összeállítás többek között megemlékezik egy hibás tervezésű tárgyakat bemutató tárlatról, amelyet Gustav Edmund Pazaurek rendezett Stuttgartban 1909-ben.