Nézze meg a forradalmian új TV-t!

Nézze meg a forradalmian új TV-t!

{FLV::http://hirportal.sikerado.hu/images/video/201207/HP.mp4::http://hirportal.sikerado.hu/images/video/201207/HP.jpg} Az átlátszó LCD-t autók szélvédőin, és ablakokon is lehetne hasznosítani.

A HP átlátszó monitorok kifejlesztésén dolgozik, amelyhez szabadalmi védettséget még 2006-ban kért. Egy olyan a képernyőn, amellyel a képernyő mögött zajló dolgokat is lehetne látni. Az új LCD-t autók szélvédőin nem csak tökéletesen mutatna, de praktikus is lenne, így egyszerre olvashatnánk a közlekedési információkat, nézhetnénk a javasolt útvonalat és vezethetnénk is.

{FLV::http://hirportal.sikerado.hu/images/video/201207/samsung.mp4::http://hirportal.sikerado.hu/images/video/201207/samsung.jpg}

A Samsung is ilyen technológia fejlesztésén dolgozik, amelynek korábban a prototípusát már bemutatták. Ez egy olyan ablak, amely érintőképernyős számítógéppé alakítható. Lehet rajta internetezni, ugyanakkor egy virtuális reluxaszoftver is készült hozzá, amely a folyadékkristályokat olyan irányba állítja, hogy azok megszűrjék a napfény egy részét. A HP fejlesztői megoldották, hogy aki a képernyő hátulját nézi, tükrök segítségével más képet lásson, így ne tudja leolvasni az információkat.