Fényképezzen egy szempillantás alatt!

Fényképezzen egy szempillantás alatt!

Többé nem kell gombokat nyomkodni, hogy elkészítsünk egy jól beállított fotót, ugyanis egy londoni lány kifejlesztette a prototípusát egy szemmozgásra reagáló kamerának.

Mimi Zou, a londoni képzőművészeti akadémia végzőse mindössze 24 évesen rukkolt elő az elképesztő ötlettel. „Amikor egy kamera használatát tanuljuk, igazán megtornáztatjuk az agytekervényeinket, hogy alkalmazkodni tudjunk a termékhez, azonban én úgy hiszem, hogy kell lennie egy másik útnak is. A termékeket intelligensé kell tenni, hogy azok igazodjanak hozzánk.”

Az Iris nevű kis kamera egy kis digitális kijelzővel rendelkezik, amely érzékeli a szemmozgásokat, és a felhasználóját egy idő után már meg is ismeri. Amint a használója a kezébe veszi a kütyüt, az beszkenneli az íriszét és megállapítja, hogy éppen ki használja, ha előtte már eltárolta a biometrikus adatait. Ezután rögtön előhozza a személyre szabott beállításokat.

A közelítéshez egy röpke pillantás kell, a távolításhoz pedig tágra nyílt szemek. A zár kioldására egy helyen kell tartani a tekintetet, majd két pislantás szükséges.

A biometrikus felismerő rendszernek köszönhetően az Iris képes azonosítani a képen látható személyeket, ha rendelkezik az adataikkal. Álló és mozgóképek egyaránt készíthetőek vele, és a beépített wi-fi segítségével azonnal feltölthető az internetre.

Mimi szerint a következő hónapok legnagyobb akadálya a prototípus finomítása, és a gyártás finanszírozása. Azonban ha a terv nem is válik valóra, a kütyü remek ötlet a jövő számára, ami előreviheti fényképezőgép-gyártást és a technológia iparágát.