Fókuszban a jövő jelene

Fókuszban a jövő jelene

Okos TV, reszponzív web design, mobil eszközök és biztonság, no meg számos vendég az IT ágazat új trendjeit bemutató szakértői konferencián.

Február 22-én és 23-án a bécsi Liechtenstein Palotában találkoztak a nemzetközi IT közösség tagjai. Az esemény több, mint 300, a JavaScript és a jQuery iránt érdeklődő, webtechnológiával foglalkozó szakembert és fejlesztőt vonzott. A Bécsben első alkalommal megrendezett jQuery konferenciára a világ minden tájáról érkeztek vezető szakemberek és területükön úttörőnek számító fejlesztők, hogy eszmét cseréljenek a web design, az alkalmazásfejlesztés és az okos TV-k új irányzatairól, információtechnológiai “hotspottá” (forró pont) alakítva a hétvégén a több ,mint 300 éves palotát. A kétnapos konferencia központi témája az volt, hogyan tehető biztonságossá az internet a felhasználók számára.

A jQuery egy böngészőfüggetlen JavaScript könyvtár, amelyet a kliensoldali szkriptelés egyszerűsítésére terveztek. Célja a JavaSript kód különválasztása a HTML-től. Ingyenes, nyílt forrású szoftver, amelynek segítségével hatásos, dinamikus weboldalak és webes alkalmazások hozhatók létre. (http://trends.builtwith.com/javascript). A 10.000 leglátogatottabb webhely több, mint fele (55%) alkalmazásában álló jQuery a ma használatban lévő legnépszerűbb JavaScript könyvtár (http://trends.builtwith.com/javascript/jQuery).

A 2000-ben alapított Gentics Software GmbH ma már Ausztria egyik vezető tartalomkezelési megoldásokat és internetes portálfejlesztési szolgáltatásokat kínáló cége. A több mint 30 bejegyzett fejlesztő partnerrel dolgozó Gentics 2013-tól kezdődően az APA (Austrian Press Agency) Csoport 100%-os tulajdonú leányvállalata. Alkalmazotta olyan nemzetközi cégek számára dolgoznak ki szoftvereket és IT megoldásokat, mint a T-Mobile, a Swarovski, az Orange vagy a Telekom Austria. A Gentics megoldásai számos díjat (a J. Boye Konferencia Web Idol 2010 díja, Walter Nettig-díj, Golden Arrow, Ausztria Vezető Cégei díj) nyertek el.