Philips világítástechnikai bemutatóterem nyílt Szegeden

Philips világítástechnikai bemutatóterem nyílt Szegeden

Megnyílt az országban az első, viszonteladókat, lakberendezőket és a lakosságot is a Philips által gyártott világítástechnikai eszközökkel kiszolgáló bemutatóterem pénteken a Szeged Plázában.

Sellyey Tamás, a Philips Magyarország Kft. világítástechnikai üzletágának vezetője az üzlet megnyitóján elmondta, a Philips, amely az egyik piacvezető a professzionális világítástechnikai eszközök piacán, 2010-ben vásárolta meg a lakossági szegmensben meghatározó Massive céget, így annak tamási lámpagyárát is.

Az elmúlt két évben a Philips maga végezte lakossági világítástechnikai eszközeinek disztribúcióját, amelyet most átvett a szegedi Kekon Kft. – közölte a szakember. Hozzátette: a hipermarketeket és a barkácsáruházakat a jövőben is a közvetlenül a Philips szolgálja ki.
A Kekon Kft. rendelkezik a sikeres értékesítéshez szükséges országos lefedettséggel és szakértelemmel. Az új bemutatóteremben emellett a Philips Magyarország Kft. szakértői rendszeres szakmai oktatásokat tartanak lakberendezőknek, belsőépítészeknek a külső és belső terek optimális megvilágításáért – közölte az üzletágvezető.

Sellyey Tamás elmondta, a Kekon Kft.-vel együttműködve több, a szegedihez hasonló bemutatóterem nyitását is tervezik az országban, az elsőt Budapesten.
Branislav Chmela, a Philips közép-európai értékesítési vezetője kifejtette, a évi 80 millió eurós magyarországi lakossági világítástechnikai piac rendkívül gyorsan változik. Míg öt éve még a hagyományos villanykörték használata volt az általános, ma már megjelentek az integrált ledes fényforrások, és néhány esztendőn belül elterjednek az okostelefonnal, hanggal szabályozható megoldások.
A magyar lakossági világítástechnikai piac rendkívül széttagolt, több mint száz szereplő versenyez rajta, a Philips mintegy 4,5 százalékos részesedésével az egyik meghatározó vállalkozás.

Az 1993-ban alapított, eddig elsősorban nagykereskedelmi tevékenységet végző szegedi Kekon Kft. a tervezéstől, a tanácsadástól a kivitelezésen és a karbantartáson keresztül komplex szolágáltatást nyújt a világítástechnika területén partnereinek. A családi tulajdonú, csaknem egymilliárd forintos forgalmú, harminc főt foglalkoztató vállalkozás a Philips legfontosabb magyarországi partnere, a lakossági szegmens kiszolgálása mellett közreműködik a professzionális vevők ellátásban is. A Kekon Kft. központja Szegeden, logisztikai bázisa Budapesten működik.