Közel 350 milliós fejlesztés a Tom-Ferr Zrt.-nél

Közel 350 milliós fejlesztés a Tom-Ferr Zrt.-nél

tom ferrKözel 350 millió forintból fejlesztette a gyártástechnológiát a Tom-Ferr Zrt., a döntően acélcsövek kereskedelmével foglalkozó vállalat a beruházáshoz 50 százalékos támogatást nyert az Új Széchenyi Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Program (GOP) pályázatán.

A cég közleménye szerint a 175. 770. 584 forint vissza nem térítendő támogatás segítségével a hatékonyan csak lézertechnológiával vágható és megmunkáló központokon továbbmunkálható magas szilárdságú acélalkatrészek gyártását valósították meg. Beszereztek két lézermegmunkáló berendezést és egy megmunkálóközpontot.

Közlésük szerint a gyártásfejlesztés a lézervágási technológia, és a megmunkálóközpont által feldolgozható csőalapanyagokat érintően jelentős előrelépés, amely ezen a piaci szegmensen és ebben a régióban számottevő. Megvalósítása óta olyan autóipari projekteket nyertek el, amelyek az uniós szabványok által minősített berendezések nélkül nem sikerültek volna. 

A cég számára a beruházás a technológiai előnyök mellett magasabb hatékonyságot és egységnyi idő mellett alacsonyabb energiafelhasználást jelent. A társaság 1994-től van jelen a közép-európai piacon, kezdetben a 80 éves hagyományokkal rendelkező csepeli csőgyártás gyártási és kereskedelmi tevékenységével szoros kapcsolatban. A Tom-Ferr Zrt. évente több mint 20.000 tonna csövet értékesít belföldön és külföldön több, mint 500 üzleti partnere részére.

Ezek között megtalálhatóak a multinacionális nagyvállalatok, nagy- és kiskereskedők, kis- és középvállalkozások. A termékek 40-45 százalékát közvetlenül termelő vállalatok vásárolják. A céginformáció adatai szerint a társaság tavalyi mérlege 14.082.000 euró (4,2 milliárd forint) nettó árbevétel mellett 223 850 euró mérleg szerinti eredményt mutat. A Tom-Ferr Zrt. 2011-ben 14.200.000 euró árbevételt és 153 847 euró adózott nyereséget ért el.