Az MVM Partner Zrt. energiahatékonysági pályázatot hirdet kkv-k számára

Az MVM Partner Zrt. energiahatékonysági pályázatot hirdet kkv-k számára

Az MVM Partner Zrt., az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. energiakereskedő cége energiahatékonysági pályázatot hirdet hazai mikro-, kis- és középvállalatok számára. Ezt jelentették be kedden sajtótájékoztatón Budapesten.

Bally Attila, az MVM Partner vezérigazgatója elmondta: a pályázattal azokat a vállalkozásokat kívánják díjazni, amelyek működésük során következetesen törekednek a tudatos energiagazdálkodásra, és ebben a tekintetben példaképként állíthatók más cégek számára. A pályázóknak be kell mutatniuk eddigi energiatudatos intézkedéseiket, beruházásaikat és azok eredményeit.

Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter, a pályázat fővédnöke kiemelte, hogy a csökkenő energiafelhasználás csökkenő importot és ezen keresztül csökkenő energiafüggőséget jelent Magyarország számára. Éppen ezért a kormány energiapolitikáját meghatározza az energiahatékonyságra való törekvés és az energiatudatos szemlélet elterjesztése.

Hozzátette, hogy az energiahatékonyság gazdasági haszna nyilvánvaló, de emellett kiemelendő a környezet megvédésében jelentkező haszon is. A miniszter kifejtette, hogy az energiahatékonysági célok megvalósításához nagymértékben hozzá tud járulni az is, ha nemcsak a lakossági, hanem az ipari és gazdasági szereplők energiahatékonysága is javul.

Bally Attila elmondta, hogy a beérkező pályamunkákat a cégek mérete szerint három kategóriában bírálja el és díjazza a szakmai zsűri. A díjakat 2014 májusában adják át egy konferencián, amelyen bemutatják a nyertes pályaműveket. Pályázni az energiatudatosság.mvmp.hu oldalon lehet.

Baji Csaba, az MVM Magyar Villamos Művek elnök-vezérigazgatója kifejtette, hogy az MVM csoport az elmúlt három évben jelentős fejlődésen esett át, és további jelentős fejlődés elé néz. Árbevétele 2010-ben 550 milliárd forint volt, 2014-ben pedig meg fogja haladni az 1300 milliárd forintot. Ezzel Magyarországon a 4., a régióban pedig a 20. legnagyobb vállalatcsoport lesz.