Egyre több háztartásban van szupergyors internet

Egyre több háztartásban van szupergyors internet

A tervezett 178 ezer helyett már csaknem 230 ezer háztartásban van szupergyors internet, az országos hálózatfejlesztés 2018-ban fejeződhet be. Ezt közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) szerdán az MTI-vel.

A minisztérium tájékoztatása szerint a közel 1 millió háztartást érintő korszerűsítés fele részben a szolgáltatók önerős vállalásából, fele részben uniós és hazai támogatásból valósul meg a 2016 végén indult Szupergyors internet programban. Az NFM 55 távközlési szolgáltatóval írt alá megállapodást a hálózati fejlesztésekről – írták. Hozzátették, hogy a kormány az önerőből fejlesztett területeken nem jelentetett meg pályázatot, a beruházásokat emellett kedvező jogszabályi környezettel, az érintett területeken a közműadó mérséklésével és folyamatos szakmai támogatással is segíti.

A közlemény szerint Kara Ákos, az NFM infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára hangsúlyozta, hogy az országosan elérhető, korszerű, legalább 30 Mbps sávszélességű hálózatnak köszönhetően a magyar munkavállalók és vállalkozások a digitális átalakulás nyerteseivé válhatnak.

Az NFM felidézte, hogy a kormány vállalása szerint a magyarországi háztartások, vállalkozások, közintézmények számára jóval az Európai Unió 2020-as véghatárideje előtt, legkésőbb 2018-ban elérhetővé válik a szupergyors internet.

Kapcsolódó cikkek