Információbiztonsági képzéseket indít az Óbudai Egyetem

Információbiztonsági képzéseket indít az Óbudai Egyetem

Információbiztonsági képzéseket indít az Óbudai Egyetem. Ezt mondta el az intézmény dékánja az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.

Rajnai Zoltán közölte: a kétéves akkreditált levelező képzést diplomásoknak indítják, az első évfolyamban harminc-negyven hallgatóval. A mérnökök információbiztonsági szakmérnöki, az egyéb diplomával rendelkezők pedig információbiztonsági szakember képesítést szerezhetnek.

Nagyon nagy az igény az információbiztonsági szakemberek iránt: az önkormányzatoknál és az államigazgatásban kétezer új munkatársra volna szükség, a versenyszférában pedig óriási az információbiztonsági szakemberek hiánya – mondta. 

A tematikát az aktualitásoknak megfelelően állítják össze; ezzel kapcsolatban a dékán felidézte, hogy egy májusi hétvégén 150 országot ért zsarolóvírus-támadás.

Arról is szólt, hogy vannak olyan kormányzati és egyéb szervezetek, amelyek már iskolás kortól fontosnak tartják a kiberbiztonságra nevelést, a károk kilencven százalékát ugyanis emberi mulasztások okozzák. Szükség van információbiztonságra nevelő kampányokra – jelentette ki.