A Mol támogatja a természettudományt

A Mol támogatja a természettudományt

csigakerék

A cég Dialógus című konferenciájának is az volt a célja, hogy megvitassák a magyarországi közép-és felsőfokú természettudományos oktatás fejlesztésének lehetőségeit és elindítsanak egy erről szóló rendszeres szakmai párbeszédet.

A konferencián több mint százhetven középiskolai és egyetemi oktató, üzleti és állami szereplő vett részt, az esemény védnöke Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke volt.

“Tekintettel arra, hogy a természettudományos és mérnökképzés minősége kiemelten fontos a Mol számára, a vállalat az elmúlt években stratégiai kapcsolatrendszert alakított ki hat egyetemmel. Emellett megalkotta középiskolás koncepcióját, amelynek megvalósítását tavaly kezdte el” – ismertette a közlemény Szőcs Lászlót, a Mol HR ügyvezető igazgatóját idézve.

A “MesterM” díjat 2010-ben alapították, amivel középiskolai természettudományos pedagógusokat díjaznak a felsőoktatásba bejutott, egykori diákok ajánlása alapján. Korábban, 2007-ben elindítottak egy on-line angol nyelvű természettudományos versenyt is, amelyen egyetemisták és főiskolások vehetnek részt a világ minden tájáról.