Találd fel magad!

Találd fel magad!

internetes fejtörőHat héten át tartó internetes fejtörő játék indul a határon innen és túli magyar közoktatásban.

A kampány célja, hogy a diákok fejlődését segítő versennyel vegyék őket rá a játékos tanulásra, miközben az iskolásokban az összetartozás, az intézményhez kötődés érzését is erősítsék. A Nemzeti Erőforrás Minisztérium Oktatásért Felelős Államtitkársága a Hálózati Tudás Terjesztéséért Programiroda (http) Alapítvánnyal és több piacvezető informatikai céggel együtt a határon innen és túli magyar iskolákat, diákokat és tanárokat hívja játszani. A feladványok március 28-tól hetente érkeznek a résztvevők iskolai címeire.

internetes fejtörő

Jelentkezni az általános iskola negyedik osztályától kezdve az érettségiző évfolyamokig lehet. A szerteágazó kérdések a legkülönbözőbb témaköröket, többek között a magyarság történelmét, az irodalmat, a számítástechnikát, illetve a magyarországi erdei élővilágot érintik.

A kérdéseket és a válaszokat e-mailben küldik. Ezért a HTTP Alapítvány a játékhoz egy teljes értékű, elektronikus levelezőrendszert is nyújt ingyen, így a jelentkezőknek csak internetkapcsolattal rendelkező gépekre lesz szükségük. A játék szponzorai, például a Microsoft és a Nemzeti Tankönyvkiadó értékes hardver-, szoftver- és könyvnyereményeket ajánlott fel a legjobbaknak. A verseny további részletei a www.talaldfelmagad.eu címen olvasható.