„Nincs összefüggés”

„Nincs összefüggés”

Pintér SándorPintér SándorA rendőrség átalakítása és a korrupt rendőrök leleplezése között nincs összefüggés. A véletlenek egybeesése, hogy a kettő egy időben történik. Ezt mondta Pintér Sándor belügyminiszter a Magyar Hírlapnak adott, szombaton megjelent interjújában.

Pintér Sándor szerint a korrupció elleni küzdelem folyamatos munka. Hozzátette: szeretné, ha azok a kollégái, akik meginognak, felnéznének, és meglátnák maguk fölött Damoklész kardját. Az interjú során a belügyminiszter “kellően bátor embereknek” nevezte a józsefvárosi piac felszámolásáról döntő tisztviselőket. Arra a felvetésre, hogy sokan dühösek amiatt, hogy a rendőrök szinte csak az elsősegélydobozra meg az égőkészletre utaznak, azt mondta, ez tévedés.

Hangsúlyozta, egyáltalán nem volt utasításba adva, hogy a rendőrök kifejezetten ellenőrizzék az elsősegélydobozok szavatosságának lejártát, “viszont egy nagyon jól megkomponált sajtóhírrel állunk szemben, amelynek következtében valakik rengeteg készletet tudtak eladni”. Hozzátette: hat éve ugyanezt ugyanígy megcsinálták. A kormány figyel az emberek szavára, így a nyár végén az egészségügyi dobozról szóló szabályt megváltoztattuk – hívta fel a figyelmet a tárcavezető. Hozzáfűzte: nem ellenőrzik az autókban, viszont akinek egy balesetnél nincs meg a felszerelése, az nagyobb bírságra számíthat.