Kölcsön kutyával a jó jegyekért

Kölcsön kutyával a jó jegyekért

Ebeket is lehet majd kölcsönözni a skót Aberdeeni egyetemen, hogy a diákok a vizsgaidőszakban kutyák simogatásával nyugtathassák magukat, és így jobb jegyek születhessenek.

A módszer eredményesnek bizonyult, amikor februárban kísérletként lehetővé tették a hallgatók számára, hogy ebek simogatásával enyhítsék belső feszültségüket, és hamarosan összeül az aberdeeni hallgatói önkormányzat, hogy megvitassa a könyvtárhoz hasonlóan működő “kutyatár” kialakítását. 

A The Daily Telegraph című brit lap megjegyzi, hogy tudományos mérések igazolják az állatok nyugtató hatását: csökkentik az emberi szervezet stresszhormonja, a kortizon szintjét, ugyanakkor úgynevezett boldogsághormont, endorfinokat szabadítanak fel. A Harvard és a Yale amerikai egyetemeken a hallgatók a könyvekhez hasonlóan már kölcsönözhetnek kutyákat. Tavaly amerikai kutatók egy ipari üzem 75 alkalmazottján tanulmányozták a kutyák munkahelyi jótékony hatását. Egy héten át 20-30 dolgozó bevihette a kutyáját, ami egyértelműen javította az általános morált, azokra is jótékonyan hatottak az állatok, akiknek éppen nem volt az üzemben a saját kutyájuk.