Hatezer diák a BASF kémiai ismeretterjesztő programjain

Hatezer diák a BASF kémiai ismeretterjesztő programjain

Eddig mintegy hatezer diák kapcsolódott be a BASF vegyipari cég ingyenes kémiai ismeretterjesztő programjaiba, amelyek a nyári szünet után, a következő tanévben is folytatódnak. Ezt mondták a szervezők az MTI-nek.

Tájékoztatásuk szerint már harmadik éve vehetnek részt a magyar kisiskolások is a BASF Kid’s Lab kölyöklabor-foglalkozásokon. A 8-12 éves, kémiát még nem tanuló kisiskolások egy gyakorlati foglalkozás keretében, izgalmas helyszínen ismerhetik meg a kémiát egyszerű, általuk végzett kísérleteken keresztül. A Közlekedési Múzeumban berendezett kölyöklaborban eddig több mint négyezer kisdiák kapott betekintést a kémia rejtelmeibe.
A középiskolásoknak szóló, a 2012-2013-as tanévben indult projekt célja ugyanakkor már az, hogy a fiatalok egyre nagyobb számban válasszák továbbtanuláskor a természettudományos, vegyészmérnöki vagy kémiatanári szakokat.
Kiemelték: erre azért is nagy szükség van, mert Magyarországon jelenleg a kelleténél jóval kevesebb kémiatanár végez. E programban a középiskolások egyetemi, főiskolai laboratóriumokban végeznek el olyan látványos kísérleteket, amelyek kapcsolódnak az iskolai tananyaghoz. A kilenc egyetemi és főiskolai helyszínen eddig összesen kétezer diák vett részt a programban.
A gyerekek és az iskolák számára ingyenes Kid’s Lab programot a világ egyik legnagyobb vegyipari vállalata, a BASF a világ 35 országában indította el. A vállalat kémiai ismeretterjesztő programjain 2012-ben több mint 64 ezer fiatal vett részt szerte a világon.