Ismerje meg a barlangok világát!

Ismerje meg a barlangok világát!

A Barlangok hónapja elnevezésű eseménysorozat a barlangok világára, az évmilliók alatt létrejött felszín alatti képződményekre, valamint a barlangok élővilágának titkaira hívja fel az érdeklődők figyelmét márciusban.

A rendezvénysorozat keretében országszerte kedvezményes belépőkkel, vezetett programokkal várják a látogatókat – közölte a Duna-Dráva Nemzeti Park igazgatósága az MTI-vel. Az Abaligeti-barlangban a 14 év feletti korosztály számára meditációs túrát szerveznek, amelynek keretében a barlang megismerése mellett a résztvevőknek alkalmuk nyílik 30 percen át gondolatokba, meditációba mélyülni a Bodó-hegy belsejében, 40 méterrel a felszín alatt. 

Szakvezetés keretében lehet megismerni a különleges hangulatáról ismert Tettyei Mésztufa-barlangot is, amely részben a természet, részben az ember munkája nyomán nyerte el mai formáját. A barlang megtekintését követően a megújult Pintér-kert Arborétumot látogathatják meg az érdeklődők, valamint részt vehetnek egy helytörténeti sétán is. 
Az Abaligeti-barlangban mesés elemekkel átszőtt “manótúrára” várják a kisgyerekeket, akiknek egy “denevérfiú” mutatja be barlangok keletkezését, az Abaligeti-barlang különleges cseppköveit, a barlangi élőlényeket és a barlangban való tartózkodás összes szabályát. Részletes programok a nemzeti park honlapján olvashatók.