Szavazzon, hogy tudjuk, mi a véleménye!

Önt érdekli a politika?

Igen
Nem
Csak bizonyos időszakokban (pl. választás) figyelek rá
Nem tudom

Közérdekű információk

Egy hely, ahol minden a pásztorokról szól

2018. augusztus 09. Sikeradó/MTI

sheep
Szaporcán, az Ős-Dráva Látogatóközpontban rendezik meg szombaton a magyar pásztorkutyák terelőversenyét, de az eseményen a pásztorélet mindennapjaiból is ízelítőt kaphatnak a látogatók.

Az egész napos rendezvény keretében a magyar pásztorkutyák a magyar őshonos juhok hajtásában, terelésében versengenek majd. A program alatt nem csak a képzett kutyákra számítanak a szervezők, hiszen mód lesz a juhokat eddig még soha nem látott pásztorkutyák terelési képességének felmérésére is - olvasható az eseményt rendező Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság és a Duna-Tisza Magyar Pásztorkutyás Hagyományőrző és Sport Egyesület közleményében. 

A látogatók a hagyományos pásztorviseleteket és eszközeiket is láthatják majd használat közben, sőt első kézből ismerhetik meg a pásztorélet sokszor nem is olyan könnyű mindennapjait. A közönséget mindezek mellett Natura2000-es játékokkal, totóval, íjászattal, kisállat simogatóval, természetismereti foglalkozásokkal, valamint helyi termelők és kézművesek bemutatkozásával várják.


0
E-mail cím:


Jelszó: