Hirdetés

Pénzügyek

esés

Indexcsökkenéssel indult a kereskedés hétfőn a főbb európai értékpapírpiacokon.

BUX: 38 844,48 pont, -0,12 százalék a nyitáskor.

forint, deviza

Alig változott, kismértékben gyengült a forint hétfőre virradóra a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizapiacon.

Bux index

Csökkenő forgalom mellett erősödött a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe a háromnapos, rövid héten, az utolsó kereskedési napon, szerdán a BUX 38 891,24 ponton zárt, ami az előző heti záróértékénél 479,74 ponttal, 1,25 százalékkal magasabb.

Félsiker

gáz

A központi gáznagykereskedőnek - az állami MVM tulajdonában lévő Magyar Földgáz-kereskedő Zrt.-nek - március 20-ig kell az állami NKM Nemzeti Közművek rendelkezésére bocsátania a gázszámla-kedvezmény biztosításához szükséges teljes összeget.

mobil
Másfél évvel az első megoldás piacra lépését követően már közelít a százezerhez Magyarországon azok száma, akik nemcsak bankkártyával, hanem mobiltelefonjuk érintésével is tudnak fizetni a kereskedelmi elfogadóhelyeken lévő POS-készülékeknél.

Erzsébet-utalvány

Az idén a cégek átlagosan háromszázkilencvenezer forintot költenek egy dolgozó cafeteriájára, 4,5 százalékkal többet, mint 2017-ben.

emelkedés

Növelte eladásait és bevételét, tovább javította eredményét tavaly a Porsche AG autógyár.

Útkereső

út

Megkezdődött az M4 gyorsforgalmi út Cegléd és Abony közötti 17,6 kilométeres szakaszának és a kapcsolódó létesítmények építése.

út

A tervezettnél tíz nappal korábban, már a hét közepétől használatba vehetik az autósok a 47-es főút hódmezővásárhelyi szakaszát.

nyugatipu

Március 24-én, szombaton felsővezeték-karbantartást végeznek a budapesti Nyugati pályaudvaron, emiatt több vonat menetrendje, útvonala és végállomása módosul.

Nyereség

K&H

A személyi hitelek esetében a K&H Bank a piaci átlagot jóval meghaladó bővülést ért el tavaly.

AUDI úton

Tavaly lépte át először a 60 milliárd eurós határt az Audi AG árbevétele.

Benzincső
Csökkentette bruttó 3 forinttal a benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a gázolaj ára nem változott.

ingatlanadóA kétszobás, társasházi lakások iránt a legnagyobb a kereslet, és a fővárosban átlagosan egy-két hónap alatt talál gazdára egy eladó ingatlan, de szerencsés esetben ez az idő akár két hétre csökkenhet.

építőipar

Az építőipari termelés idén 20 százalékkal bővülhet, az adatokat ugyanakkor befolyásolhatja a tavalyi magas bázis.

Tiszta haszon

bank

A CIB csoport 2017-ben 24,6 milliárd forint adózás utáni eredményt ért el, szemben az előző évi 12 milliárd forinttal.

diagram

Iránykeresésre, bizonytalan nyitásra számítanak szerdán a Budapesti Értéktőzsdén az MTI-nek nyilatkozó piaci szakértők.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 4,27 pontos emelkedéssel, 38 526,77 ponton nyitott pénteken.

ALDI

Közzétette az Aldi Magyarországra érvényes bérezési rendszerét, szerdai tájékoztatásuk szerint az áruházlánc országosan egységes bértáblát alkalmaz, a fizetések régiótól függetlenül egyformák.

Példakép

nyaralás

Az előttünk álló idei első hosszú hétvégére már közel telt házat jegyeznek a szállodák országszerte, valamennyi szállástípusra élénk a kereslet.

E-mail cím:


Jelszó: