Hirdetés

Pénzügyek

fejét fogó bróker
Kissé eltérően látják a szerdai kereskedés várható irányát a Budapesti Értéktőzsdén az MTI-nek nyilatkozó piaci szakértők.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 1,68 pontos csökkenéssel, 39 682,48 ponton nyitott szerdán.

Üres négyzeteket rajzoló bróker

Eltérően ítélik meg a kereskedés várható irányát a Budapesti Értéktőzsdén kedden az MTI-nek nyilatkozó piaci szakértők.

tőzsde

Vegyesen, többségében mérsékelt indexemelkedéssel nyitottak kedden a főbb európai értékpapírpiacok.

Félsiker

Emelkedő piros nyílAz erősödő fogyasztás és a bővülő beruházások növelték a behozatalt.

kórház

Az adóhatóságnál elkészített elektronikus személyi jövedelemadó (szja)-bevallások bevezetésével egy év alatt egymilliárd forinttal csökkent az adófelajánlások összege és félmillióival az adakozók száma.

hal serpenyőben

Az áfacsökkentés hatására akár 15-20 százalékkal is bővülhet a halak értékesítésének forgalma az áruházláncok szerint, a fogyasztók pedig 17-22 százalékkal kedvezőbb áron juthatnak pontyhoz.

hitelező
Együttműködési megállapodást kötött a magyar vállalkozások versenyképességének erősítése és célzott támogatása érdekében a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) és a Magyar Fejlesztési Bank (MFB).

Útkereső

wellness_lány

Új belföldi kommunikációs kampányt indított a téli kikapcsolódás, az egészségturizmus és a gyógyvíz népszerűsítésére a Magyar Turisztikai Ügynökség.

kereskedelem

A Metro Kereskedelmi Kft. minőségi hiba miatt kezdeményezte a szénsavmentes, 0,75 literes, üveges Szentkirályi ásványvíz visszahívását, valamint elővigyázatosságból felfüggesztette az 1 kilogrammos, aro márkájú, füstölt lazac forgalmazását is, mert a termék érzékszervileg nem volt megfelelő.

ház

Minden második vevőjelölt az új és az újszerű ingatlanokat keresi.

Nyereség

újságA globális pénzügyi válság óta nem mért jó teljesítményt nyújtottak idén a világ tőzsdéi a gyorsuló világgazdasági növekedés közepette.

verseny, rajt

Az utóbbi időben évente több mint 20 százalékkal nőtt az autópiac Magyarországon, a 2012-es szinthez képest megduplázódott.

optimista

A 25-55 év közötti lakosság 12 százaléka kap jelenleg béren kívüli juttatásként egészségbiztosítást.

Pénzoszlopot tartó férfi

Idén januártól egy új termék bevezetésével járul hozzá a hazai kis- és középvállalkozások orráshoz jutásának még gyorsabbá tételéhez a Garantiqa Hitelgarancia Zrt.

Forinton egy óra

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 2016-ban több mint 5,3 milliárd forint, míg tavaly már csak mintegy 1,4 milliárd forint bírságot szabott ki, miközben tevékenységével jelentős megtakarítást eredményezett a fogyasztóknak.

Tiszta haszon

Webshop

Az internetes kereskedelem forgalma tíz év alatt, 2016 végére a tízszeresére nőtt, elérte a 300 milliárd forintot, és idén is húsz százalékkal bővül.

fornetti

Közel 40 százalékos növekedést ért el a Fornetti Csoport a 2015 nyarán történt tulajdonosváltása óta.

MNB

Októberben 333 millió euróval 22,559 milliárd euróra nőtt a nemzetközi tartalékok összege.

kávé, koffein

A 2016/17-es idényben rekordot döntött a világ kávéexportja, az importőr országokban pedig 8 éves csúcsra emelkedtek a készletek.

Példakép

munkás
A magyar tulajdonú Jármű Zrt. eloxáló üzemcsarnokot épít Tiszavasváriban található telephelyén, a 397,83 millió forint összköltségű kapacitásbővítő beruházás 198,92 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatással valósul meg.

E-mail cím:


Jelszó: