Hirdetés

Pénzügyek

csökken
Enyhe csökkenéssel nyitottak a vezető európai értéktőzsdék kedden.

pénz

Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben a nemzetközi bankközi piacon kedd reggel. 

BÉT

Vegyesen mozgott a forint a főbb devizákhoz képest hétfő kora reggel a bankközi devizapiacon péntek estéhez képest.


A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 0,62 pontos csökkenéssel, 38 325,31 ponton nyitott hétfőn.

Félsiker

bér

Az agrárgazdaság vállalkozásainak 91 százaléka tud hozzájutni valamilyen fejlesztési támogatáshoz.

diák

A közigazgatási rezsicsökkentés keretében a felsőoktatási felvételi alapdíját is eltörölték sok egyéb eljárásé mellett.

dió

Jónak ígérkezik az idei diótermés, sem jég, sem fagy nem tizedelte az ültetvényeket. Tavalyhoz képest kevesebb a diót károsító légy is.

BÉT

Növekvő forgalomban új történelmi csúcson zárta a hetet a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX pénteken 38 325,93 ponton állt, ami az előző heti záróértékénél 729,18 ponttal, 1,94 százalékkal magasabb.

Útkereső

érd állás

Megannyi lehetőség vár a fiatalokra, amikor elérkezik az érettségi ideje. Persze a klasszikus út ilyenkor a legtöbb ember előtt, hogy nekivág a felsőoktatásnak és megpályáz egy egyetemet.

Vác, állás

Vannak időszakunk életünkben, amikor úgy érezhetjük, hogy egyedül maradtunk. Álláskeresés alatt is így érezhetünk, azonban jó tudni, hogy vannak lehetőségeink, ameddig nem találunk magunknak egy jó állást.

kultúra Tatabánya

A kultúra meghatározó része életünknek. Napjainkban sokan úgy vélik, hogy a fiatal generáció egyáltalán nem szokott kulturálódni, pedig nem így van. 

Nyereség

munka

Április-júniusban már a második egymást követő negyedévben emelkedett újabb történelmi rekordra a foglalkoztatottak száma az Európai Unióban és az euróövezetben.

szilva

Az idén várhatóan mintegy 62 ezer tonna szilva terem Magyarországon, ez az 1990-es évek eleji mennyiség fele-harmada.

hús

A Kínába irányuló sertéshús kivitel például a másfélszeresére bővült, és a távol-keleti ország vált a magyar borok negyedik legfontosabb felvevő piacává.

munka

Néhány év alatt megtöbbszörözte létszámát, és további bővítést is tervez a villanymotorokat gyártó, olasz tulajdonban lévő nagykanizsai EME Kft.

tőzsde

Változik a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX összetétele: a BUX indexkosárba új részvényként a Konzum és a Waberer's kerül be szeptember 18-án, hétfőn.

Tiszta haszon

elemzőkFelminősítés lehetőségére utaló pozitívra javította az eddigi stabilról a magyar államadósság osztályzatának kilátását pénteken a Standard & Poor's.

euró

Versenyképességének javítására és kutatásfejlesztésre 101 mikro-, kis- és középvállalkozás nyert el összesen 4,5 milliárd forint támogatást a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében.

Tehenet fejő gazda, pénz a vödrökben (rajz)

A Vidékfejlesztési Program újabb 3,2 milliárd forintnyi forrásának odaítéléséről döntött a Miniszterelnökség.


Az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségéhez tartozó önkéntes nyugdíjpénztárak vagyona idén június végén 1214 milliárd forintot tett ki.

Példakép

Szatmári cégcsoport

Tóth-Kása Attila, a Szatmári Malom Kft. ügyvezető igazgatója beszélt a szatmári cégcsoport titkáról.

E-mail cím:


Jelszó: