Hirdetés

Pénzügyek

Fejét fogó bróker

Növekvő forgalomban csökkent a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe a héten, a BUX 35 783,48 ponton zárt pénteken, 485,69 ponttal, 1,34 százalékkal alacsonyabban előző heti záróértékénél.

elemzők kék diagram

Emelkedéssel nyitottak a New York-i tőzsde irányadó indexei pénteken, a hangulatot javítja, hogy az Egyesült Államok és Kína újra tárgyalni készül a kereskedelmi vitákról, miközben tovább emelkedett a kőolaj ára.

Két bróker

Az új amerikai rekordoknak köszönhetően kedvező hangulatban indulhat a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén is pénteken az MTI-nek nyilatkozó elemzők szerint.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 0,69 pontos emelkedéssel, 36 135,02 ponton nyitott pénteken.

Félsiker

internet

Összetettebben látják és felkészültebbnek érzik magukat a digitalizációra a magyar cégek, mint két évvel ezelőtt.

táska

A Burberry brit luxusmárka bejelentette, hogy nem égeti el többé eladatlan termékeit és a jövőben nem használ állati szőrmét. 

Aldi

Az Appeninn Holding Nyrt. 513 millió forintért vásárolt egy kereskedelmi fejlesztésre alkalmas ingatlant Miskolcon. 

euró

A 100 milliárd forintos útfelújítási programban Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 13,6 milliárd forintból 163,4 kilométernyi útszakasz újul meg.

Útkereső

maraton

Futóversenyek miatt változik több budapesti tömegközlekedési járat menetrendje vasárnap, és a Clark Ádám tér környékén több utat is lezárnak.

Magyar Nemzeti Bank Logója

Az inflációs cél elérése továbbra is 2019 közepétől várható, de a monetáris tanács felkészült a monetáris politika fokozatos és óvatos normalizációjára.

gyógyszer

A Richter licensz és forgalmazási megállapodást kötött női termékenységet elősegítő termékkörének bővítésére.

Nyereség

Kisbaba pólyában

Átadták szerdán a babatermékeket gyártó MAM- Hungária Kft. 2,5 milliárd forintos, száz százalékban saját erős beruházással elkészült új gyártócsarnokát, raktárait és kiszolgáló létesítményeit a Vas megyei Vaskeresztesen.

hamburger

Az elmúlt öt évben legalább 50 százalékkal nőtt azoknak a vendéglátó egységeknek, borászatoknak a száma, amelyek egész évben nyitva tartanak.

Nő áll a létrán távcsővel

Szombat hajnaltól ismét üzemel a paksi atomerőmű harmadik blokkja, amelyen rendkívüli karbantartást végeztek.

statisztika

Elfogadta a Mátrai Erőmű Zrt. hosszú távú fejlesztési stratégiáját a társaság közgyűlése szerdán, a hazai áramtermelés ötödét adó vállalat célja a stabil piaci pozíció és a garantált foglalkoztatás.

repülő

A Külgazdasági és Külügyminisztérium külgazdasági ügyekért felelős helyettes államtitkára elmondása szerint a kínai cégek egyre inkább európai hídfőállásnak tekintik Magyarországot.

Tiszta haszon

OTP

Az OTP Bank Nyrt. idei eredménye történelmi léptékű lesz, eléri az 1 milliárd eurót, vagy nagyon közel lesz hozzá.

strand

A Magyar Fürdőszövetség adatai szerint közel 7 százalékkal magasabb árbevételt értek el a szövetség tagjai idén a nyári szezonban.

idegenforgalom

Júniusban az export euróban számolt értéke 9,1 százalékkal az importé 8,0 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, a külkereskedelmi áruforgalom többlete 1,024 milliárd euró volt, 165 millió euróval több a tavaly júniusinál.

Támogatás

A kormány 118 határon túli magyar családbarát vállalkozást támogat a külhoni magyar családok éve programsorozat keretében.

Példakép

Kezet rázó emberek

Letették hétfőn a Baptista Szeretetszolgálat pákozdi logisztikai központjának alapkövét, amelyre több más fejlesztés mellett mintegy 638 millió forintot nyertek el európai uniós pályázaton.

E-mail cím:


Jelszó: