Hirdetés

Pénzügyek

Csökkenő piros nyíl

Enyhe mínuszokban indult a kereskedés a vezető nyugat-európai értéktőzsdéken csütörtökön.


BUX: 34 777,31 pont, +0,16 százalék a nyitáskor.

forint

Gyengült a forint a főbb devizákkal szemben a nemzetközi bankközi piacon csütörtök reggel. 

Stagnálással egyenértékű enyhe emelkedéssel nyitottak a New York-i tőzsde irányadó indexei szerdán. 

Félsiker

okostelefon

A roamingdíjak tavaly júniusi eltörlése óta a magyarok többet használják a mobiltelefonjukat külföldi utazáskor, a hívások száma és az adatforgalom is emelkedett.

work

Kedvező tendenciák figyelhetők meg a munkaerőpiacokon, foglalkoztatottak száma újabb rekordszinteket ért el és javul a szociális helyzet az Európai Bizottság pénteken közzétett európai foglalkoztatási és szociális fejleményekről szóló 2018-as jelentése szerint.

nagyítóA rendszeres ellenőrzések hatására csökkent a szabálytalanságok száma a kalandparkokban, két év alatt 23 százalékkal kevesebb jogsértést tárt fel a fogyasztóvédelmi hatóság.

Erősödés

A városi terepjárók iránti erős keresletnek köszönhetően jelentősen növelte forgalmát és nyereségét a második negyedévben a Volvo Cars, a kínai Geely autógyár leányvállalata.


Útkereső

alma

Az idén kiemelkedő magyar és uniós almatermés várható, ezért a piaci anomáliákat megelőző lépésként, a kormányzat segítségével, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara új belföldi és exportpiacokat keres az étkezési minőségű almának.

innováció, fejlesztés

Csaknem 320 millió forint vissza nem térítendő támogatásból növeli gyártókapacitását a fő tevékenységként műanyag alapanyagot gyártó jászjákóhalmi Rego-Plast Kft. 

bor

A belföldi borfogyasztás jelentős visszaesése miatt a borkivitel bővítését sürgette a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának főtitkára az Országgyűlés mezőgazdasági bizottság szőlő-, bor-, pálinka albizottságának csütörtöki ülésén.

Nyereség

bank

Összeolvadt az MNB két alapítványa, ezentúl egy alaptvány végzi el a feladataikat.

sportközvetítés

A pénteki, szombati és vasárnapi élő sportközvetítések a hazai televíziókban.

emelkedés

Nyáron 10 százalékkal 6,5 milliárd forintra bővülhet a játékok forgalma, az átlagos kosárérték szintén 10 százalékkal lehet magasabb a tavalyinál.


üzemanyag

A Mol bruttó 2 forinttal csökkenti a 95-ös benzin és 3 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán.

foglakoztatottság
Heti 40 órában már nehezen találni dolgozót, ezért új, rugalmas foglalkoztatási modellek szükségesek a feladatokhoz.

Tiszta haszon

A mezőgazdaságban 2012 és 2017 között mintegy 31 százalékkal emelkedtek a bérek, a növekedés tavaly volt a legnagyobb, egy év alatt nettó 12,8 százalék.

sok pénz

Bár a teljes lakosság gazdagodik, a legvagyonosabb réteg megtakarításai híznak a leggyorsabban.

Tesco

Több mint a negyedével javult a legnagyobb brit kiskereskedelmi hálózat, a Tesco eredménye a 2017-2018-as pénzügyi évben.

Kométa

Több mint 43 milliárd forint volt a Kométa forgalma 2017-ben, a kaposvári húsüzem beruházásai az elmúlt 10 évben elérték a 8 milliárd forintot.

Példakép

búza

Megyei búzagyűjtő napot tartottak a Pest megyei Tápióbicskén a Magyarok kenyere program keretében hazai és határokon túli magyar gyermekeket segítő szervezetek támogatására.

E-mail cím:


Jelszó: