PET palackokat feldolgozó üzem épül Mezőfalván

PET palackokat feldolgozó üzem épül Mezőfalván

pet palackPiaci késztermékeket, pántoló szalagot és granulátumot gyártanak a Fejér megyei Mezőfalván. A mintegy 290 millió forintos beruházás alapkövét január 21-én helyezték el.

Az 1262 négyzetméter alapterületű üzemcsarnok építése 223 millió forintba kerül, a termeléshez szükséges pántolószalag-gyártó, valamint a granuláló gépsort pedig 68 millió forintért vásárolja meg a Budafilter’94 Kft. Az üzemépítéshez az Új Magyarország Fejlesztési Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Programjának pályázatán több mint 99 millió forint, a technológiai fejlesztéshez pedig mintegy 29 millió forint támogatást nyert a vállalkozás.

A beruházással 42 új munkahelyet teremtenek – mondta el az MTI-nek a cég főmunkatársa. Nagy Szilvia tájékoztatása szerint a pántolószalag-gyártó, valamint a granuláló gépsor május-június elején érkezik meg Kínából Mezőfalvára, s az üzemcsarnokban három hónapos próbagyártás után, várhatóan szeptemberben kezdődik meg a termelés. A projekt teljes befejezése 2012. december 31.

Az üzemben évi 720 tonna pántolószalagot, valamint 600 tonna granulátumot állítanak majd elő, s ott végzik az alapanyagként szolgáló PET palackok válogatását és darálását is. Tervezik, hogy a későbbiekben műszaki alkatrészek gyártására egy fröccsöntő berendezést is munkába állítanak.

thermo press

A céget a háztartási, palackzsugorításra használható Thermo Press készüléke tette ismerté, amelyet Simon Lajos, az egyik tulajdonos talált fel. A berendezésből eddig húszezernél többet adtak el. A zsugorított palackokat a postával kötött inverz csomagszállítási megállapodás értelmében bármely postahivatalon keresztül el lehet küldeni a cég telephelyére. Darabonként két forintot fizetnek értük.