Fejlesztenek Nyúl községben

Fejlesztenek Nyúl községben

fejlesztésKözösségi házzá alakítják a régi óvoda épületét a Győrhöz közeli Nyúl községben, hogy az egyesületek, civil szervezetek állandó helyen tarthassák összejöveteleiket.

Schmiedt Henrik polgármester elmondta, a létesítményből kiköltöztetett óvodások számára korszerű intézmény épült sószobával, uniós előírásoknak megfelelő játszótérrel. Az épületben jelenleg a községi könyvtár működik, a bibliotéka az átépítést követően is ott folytatja majd tevékenységét.

fejlesztés

A felújítást bővítéssel kötik össze, megemelik és beépítik a tetőteret, így kétszázkilencven négyzetméterre növekszik a jelenlegi kétszáz négyzetméteres hasznosítható tér. A közösségi ház ad majd otthont a civil szervezetek programjainak,  továbbá a könyvtári szolgáltatásoknak, s emellett lehetőség nyílik kiállítások, konferenciák tartására is. A beruházáshoz a vidékfejlesztési tárcától tavaly év elején ötvenkét millió forint támogatást nyert az önkormányzat, amely csaknem negyven millió forintos önrésszel járul hozzá a munkákhoz. A kivitelezést a tervek szerint az év második felében kezdik.