Útra kész a TriGranit és a PKP közös beruházása

Útra kész a TriGranit és a PKP közös beruházása

kwzwt rázó két üzletember

A dokumentumot a régió környezetvédelmi igazgatója adta át a TriGranit és a PKP képviselőinek a lengyel-magyar barátság napján, a poznani nemzetközi vásár területén.  A projekt hivatalos nyilvános bemutatóján részt vett Schmitt Pál, a Magyar Köztársaság elnöke is. Az ünnepségen Jerzy Stepien, Poznan polgármester-helyettese kiemelte, hogy a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság sikere sok tekintetben ennek a jelentős beruházásnak az időben és magas színvonalon történő megépítésétől függ. A most átvett környezetvédelmi engedély lehetővé teszi, hogy a tartomány vezetése mielőbb kiadja az építési engedélyt.

Jerzy Stepien

Jerzy Stepien

Piotr Florek, tartományi vezető szerint erre várhatóan két hónapon belül sor kerül, és így nincs akadálya az építkezés június 1-jei megkezdésének. A PKP nyolc pályázó közül választotta ki a TriGranitot a komplexum fejlesztésére. A héten aláírt megállapodás szerint a lengyel partner bocsátja rendelkezésre a négy hektáros területet a szükséges engedélyekkel együtt, a TriGranit pedig a beruházás terveit és anyagi forrásait biztosítja.

A magyar többségi tulajdonban lévő TriGranit Európa egyik legnagyobb ingatlanfejlesztési és üzemeltetési vállalata, amely Közép-Kelet-Európa hét országában van jelen. A TriGranit Fejlesztési Zrt. összesen több mint kétmilliárd euró értékben végzett projekteket és további négymilliárd euró fejlesztés megvalósítását tervezi az elkövetkező években.

Kapcsolódó cikkek