Munkanélkülieknek továbbképzés és biztos munkahelyek

Munkanélkülieknek továbbképzés és biztos munkahelyek

Hankook gumiabroncs és egy dolgozó

A rácalmási gumiabroncsgyártó cég 2009 augusztusában kezdte el az Országos Képzési Jegyzékben is szereplő abroncsgyártó képzést, a regionális munkaügyi központokkal és a dunaújvárosi Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskolával együttműködve. Ez idő alatt húsz csoportban, havonta négy párhuzamosan futó kurzusban, több mint félezer, húszas, harmincas éveiben járó, regisztrált munkanélküli vett részt a tanfolyamon, kapott oklevelet, s talált biztos munkahelyet a Hankook Tire Magyarország Kft.-nél.

Az idén további kétszázötven munkanélkülinek kínál képzési lehetőséget, valamint a tanfolyam sikeres befejezését követően munkát a Hankook Tire Magyarország Kft. A 2007 júniusától működő gyárban jelenleg ezerhétszáznál többen dolgoznak, és naponta tizenhétezernél több gumiabroncs készül el a személyautók, városi terepjárók, és könnyű tehergépkocsik számára az európai piacra.

2009-ben megkezdődött a gyár bővítése, és annak eredményeként ez év második felétől ezerkilencszázra nő a dolgozók száma, és megteremtődnek évi tízmillió gumiabroncs gyártásának a feltételei is.