Félmilliárdos fejlesztés, új munkahelyek a zalaegerszegi bútorgyárban

Félmilliárdos fejlesztés, új munkahelyek a zalaegerszegi bútorgyárban

Építő, asztalos

A beruházás, amely magába foglalja a csarnoképítést, harminc új munkahely kialakítását, a szociális épület, irodák, öltözők rekonstrukcióját, költségeinek harminc százalékát a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési ügynökség iparfejlesztési támogatásával valósítják meg.

Asztalos munka közben

Az új gyártócsarnok várhatóan az ősz elejére épül fel. Az új üzemrész beindulása után megkezdődik a létszámbővítés, a cég alkalmazottainak száma a felvett új dolgozókkal együtt megközelíti majd a négyszáz főt. A bútorgyár 3,9 milliárd forint árbevétellel zárta a tavalyi évet, ezzel továbbra is az öt legnagyobb hazai kárpitos gyártó közé tartozik. A cég, a német tulajdonosi háttér és tervezés alapján döntően természetes bőrbevonatú ülőgarnitúrák gyártásával foglalkozik – közölte a napilappal Földesi Levente, a cég ügyviteli vezetője.

A bútorgyártó üzemben évente huszonötezer ülőgarnitúra készül, amit konkrét megrendelés alapján, külföldi piacokon értékesítenek. Az egyedi garnitúrák nagyrészt kézimunkával készülnek; szabászsablon alapján kézzel, pengével vágják megfelelő formára a marhabőrt, amit kézzel húznak a bútorkeretre.