Közös megállapodást kötöttek a kamarák és az adóhatóság

Közös megállapodást kötöttek a kamarák és az adóhatóság

Kezet fogó üzletfelek

A keretmegállapodás célja, hogy a felek együttműködjenek a feketegazdaság visszaszorításában, a tisztességtelenül működő vállalkozások felszámolásában, a tisztességes gazdálkodás feltételrendszere kialakításának, valamint a magasabb adózási morál presztízsének megteremtésében.

varga lászlóné, a nemzeti adó- és vámhivatal nyugat-dunántúli regionális adó főigazgatóságának főigazgatója

Varga Lászlóné, a Nemzeti adó- és vámhivatal nyugat-dunántúli regionális adó főigazgatóságának főigazgatója

Célul tűzték azt is, hogy a felek saját eszközeikkel elősegítsék az üzleti bizalom erősítését, a vállalkozások jogkövető magatartását, az adómorál javítását, az egyszerűbb és gyorsabb ügyintézést. Mindezek érdekében fejlesztik, megerősítik a térségbeli kereskedelmi és iparkamarák, illetve a NAV adó főigazgatósága és az annak irányítása alá tartozó megyei adóigazgatóságok közötti kapcsolatokat, a dokumentumot pedig helyi szintű megállapodásokkal egészítik ki.

Az új megállapodás-rendszer a jogelőd szervezetek együttműködése helyébe lép. A tisztességes vállalkozások érdekét szolgálja az együttműködés, amelynek egyik eleme a szoros információcsere. A kamarák leglátogatottabb rendezvényei közé tartoznak az adószabályok változásáról rendezett fórumok.