Új munkahelyek az Audinál

Új munkahelyek az Audinál

AUDI gyárTízezernél is több új állás jöhet létre az évtized végéig az Audinál. Nagyjából kétezer embert pedig már az idén felvesznek. 

Rupert Stadler, az Audi AG igazgatótanácsának elnöke egy hétvégi lapinterjúban elmondta, a márka népszerűségének növekedésével párhuzamosan a gyártókapacitás, a modellkínálat és az alkalmazotti állomány is bővül. “Tavaly év végén világszerte ötvennyolcezer embert foglalkoztattunk, az évtized végén pedig már hetvenezren dolgozhatnak nálunk” – mondta Stadler az Automotive News Europe című lapnak.

A Volkswagen csoporthoz tartozó társaság az idén ezerkétszáz szakembert és hétszáz ipari tanulót vesz fel, valamint állományba vesz kétszáz, eddig bérmunkában foglalkoztatott munkatársat. “További ezer-kétezer fős bővítés is lehet még, ha úgy döntünk, hogy az Egyesült Államokban is építünk egy üzemet” – mondta Rupert Stadler.

Az Audi Magyarországon is bővít. Győri üzemét kilencszáz millió eurós beruházással fejleszti 2013-ig, aminek révén közvetlenül ezernyolcszáz új munkahely jön létre. Magyarországi sajtójelentések szerint egy 2018-ban üzembe álló második ütem is szerepel a társaság győri terveiben. Tavaly majdnem 1,1 millió autót szállított ki a társaság. Stadler szerint az idén 1,1-1,2 millió között lehet az eladott Audik száma. 2015-ig 1,5 millió darabra kívánják emelni az értékesített kocsik számát. “És aki ismeri az Audit, az tudja, hogy a másfél milliós határnál sem állunk meg” – mondta a cégvezető.