Pozitív hangulatra számíthatnak a magyar tőzsdén

Pozitív hangulatra számíthatnak a magyar tőzsdén

Tőzsdei emelkedő lépcső

Mérsékelt optimizmussal indulhat a pénteki kereskedés a BÉT-en az amerikai indexek enyhe emelkedése nyomán – vélekedik Varga Zoltán, a QUAESTOR Zrt. elemzője, hozzátéve, hogy Ázsiában is inkább felfelé igyekeznek a piacok. Az elemző felhívta a figyelmet arra, hogy a vezető részvények közül az OTP csütörtökön érintette a kritikus, 6.000 forintos szintet, míg a Mol részvényeinél a 23.000 forintos határra érdemes figyelni. Mindkét papírnál a következő napokban dőlhet el a további irány. Amennyiben a jelzett szintek állják a sarat, emelkedés indulhat, letörés esetén pedig csökkenés.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője  iránytalannak várja a pénteki kereskedést, de nyitásban – a csütörtöki határozottabb esés után – emelkedés is elképzelhető. Véleménye szerint a magyar piac feltűnő gyengesége miatt az árfolyamok kisebb-nagyobb mértékben akár már pénteken  visszapattanhatnak, azaz emelkedhetnek a fejlett piacok iránytalansága miatt. Ha viszont a fejlett piacokon esés indul, akkor az hat a BÉT-re is.

Tőzsdei papír

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 222,92 pontos, 0,97 százalékos csökkenéssel, 22.835,24 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 17,6 milliárd forint volt, a vezető részvények az erősödő Richter kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest.

A Mol 405 forinttal, 1,74 százalékkal 22.895 forintra csökkent, 2,1 milliárd forintos forgalomban

Az OTP részvények ára 75 forinttal, 1,23 százalékkal 6.025 forintra esett, forgalmuk 13,0 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 2 forinttal, 0,37 százalékkal 534 forintra gyengült, forgalma 605,8 millió forint volt.

A Richter papírok árfolyama 195 forinttal, 0,55 százalékkal 35.800 forintra erősödött, a részvények forgalma 1,1 milliárd forintot ért el.