Iránykeresés várható a magyar részvénypiacon

Iránykeresés várható a magyar részvénypiacon

Létrán álló üzletasszony, keres a távcsővel

Nem számít nagy ármozgásokra Csáky Attila, az UniCredit Bank kereskedési igazgatója, várakozása szerint oldalazáslehet a piacon, miután a reggeli ázsiai kereskedésben megnyugodtak a tőzsdék a hétfői amerikai esést követően. Az európai tőzsdék kedden is az amerikai piac nyitására várnak majd, onnan diktálják a tempót, a magyar piac sem fog ettől eltérni.

A szakértő szerint az OTP-ben a hétfői nap végén látott kis pozitív korrekció megelőlegezi a keddi jobb piaci teljesítményt, de inkább csak konszolidáció várható a papír árfolyamában. A Mol viszont pozitív tartományban mozoghat az előző nap tapasztalt jó vételi érdeklődés alapján. Somi András, a KBC Securities vezető elemzője reggeli előrejelzésében azt írja, hogy makrogazdasági adatok oldaláról szegényes napunk lesz, 16 órakor újlakás-értékesítési számokat publikálnak majd Amerikában, illetve napvilágot látnak a magyarországi kiskereskedelmi forgalomról szóló statisztikák is.

Bróker és tőzsdei értékek

A vállalati jelentések közül talán az AutoZone és a Medtronic jelentése megmozgathat néhány piaci szereplőt. Tovább bonyolódik az INA-sztori, a társaság részvényeinek kereskedését a horvát pénzügyi felügyelet határozatlan időre felfüggesztette, és vizsgálatot indított a Mol ellen piaci manipuláció vádjával. 

A BUX 160,93 pontos, 0,71 százalékos csökkenéssel, 22.463,57 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 20,9 milliárd forint volt, a vezető részvények mindegyike veszített árfolyamából az előző napi záráshoz képest.

A Mol árfolyama 110 forinttal, 0,49 százalékkal 22.400 forintra csökkent, 2,7 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP részvények ára 45 forinttal, 0,76 százalékkal 5.875 forintra esett, forgalmuk 16 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom 1 forinttal, 0,19 százalékkal 528 forintra gyengült, forgalma 526,2 millió forint volt.

A Richter papírok árfolyama 365 forinttal, 1,01 százalékkal 35.935 forintra csökkent, a részvények forgalma 817,1 millió forintot ért el.

A másik gyógyszeripari részvény, az Egis árfolyama 286,4 millió forintos forgalom mellett 140 forinttal, 0,73 százalékkal 19.150 forintra csökkent.