Újabb munkahelyteremtés a Boschtól

Újabb munkahelyteremtés a Boschtól

Bosch alklamazott

A németországi központú cég – a világ legnagyobb autóipari beszállítója – 2010 januárjában döntött arról az áttelepítésről, ami a korábbi tervek szerint várhatóan idén fejeződik be. A német vállalat mintegy kilencszáz alkalmazottat foglalkoztatott a walesi főváros, Cardiff közelében működő gyárában, de ebből már alig ötszázan maradtak. A gyárat októberben a gloucestershirei Renishaw cég veszi át.

Autók

A Bosch szerint a walesi üzemben előállított generátor-részegységek értékesítése jelentősen csökkent a válság miatt, és a jelenlegi piaci környezetben jelentősen megnőtt az autóipari szektorra nehezedő költségcsökkentési nyomás. A magyarországi munkaköltségek a walesieknek kétharmadát teszik ki a BBC beszámolója szerint.

A Bosch csoport Magyarországon miskolci, budapesti, egri, hatvani telephelyein közel hétezer embert foglalkoztat. A Bosch 1899 óta van jelen Magyarországon. Az 1991-ben újjáalapított regionális kereskedelmi kft.-ből mára Magyarország második legnagyobb külföldi ipari munkaadója fejlődött ki. Jelenleg tizenkét vállalat gyártja és forgalmazza a Bosch-termékeket a magyar piacon.

Kapcsolódó cikkek