Munkahelyteremtő ruhagyár

Munkahelyteremtő ruhagyár

vasaló

Az üzemben megtartott sajtótájékoztatón az államtitkár kiemelte: a beregi térség legnagyobb foglalkozatójának számító, angol érdekeltségű ruhagyár a gazdasági válság miatt két évvel ezelőtt még munkahelymegtartó támogatásban részesült, az idén azonban már lehetővé vált a már meglévő dolgozói állomány mellé újabb hatvan, elsősorban női dolgozó alkalmazása. A Berwin Ruhagyár Zrt. a munkaügyi központ hagyományos bértámogatási rendszerét veszi igénybe – mondta Czomba Sándor, hangsúlyozva, hogy a vásárosnaményi üzemegységnél nemcsak a munkahelymegtartás, hanem a fejlesztés lehetősége is megvan.

Varrónők

Rezsőfi István, a megyei kormányhivatal munkaügyi központjának igazgatója az MTI kérdésére elmondta: a beruházás forrásigénye mintegy 30-35 millió forint, amelyet részben a Munkaerőpiaci Alap decentralizált részéből és részben uniós forrásból finanszíroznak. A hatvan új dolgozót a tervek szerint három lépcsőben veszik fel, a folyamat július elejétől szeptemberig tart. Czomba Sándor emlékeztetett arra is, hogy a kormány a napokban írta ki félmilliárd forint értékű munkahelymegőrző pályázatát a kis-és középvállalkozások számára. A kiírásra eddig két pályázat érkezett, az egyik ezek közül Fehérgyarmat térségéből, a pályamunkák elbírálása a napokban várható.

A támogatást a legalább ötven főt leépíteni szándékozó vállalkozások vehetik igénybe, ugyanakkor a program hat hónapos továbbfoglalkoztatást is lehetővé tesz. Munkavállalónként a kötelező legkisebb munkabér legfeljebb százharmincöt százalékát lehet támogatásként megpályázni – ismertette az államtitkár. Kaska Zoltán, a Berwin Ruhagyár Zrt. termelési igazgatója elmondta, hogy a Berwin jelenleg összesen ötszázhetven főt foglalkoztat vásárosnaményi gyárában és budapesti logisztikai központjában.

Vállfák

Az angol Berwin & Berwin Ltd. magyarországi vállalatának tavaly hárommilliárd ötvenötmillió forint volt az értékesítési árbevétele, amelynek kilencvennyolc százalékát az angol anyacéghez kötődő export tette ki, a termékek nagy részét főleg Nagy-Britanniában, Németországban és Olaszországban értékesítik.