A Mol után mehet a magyar tőzsde

A Mol után mehet a magyar tőzsde

Nő sétál fel a lépcsőn

A részvénypiac forgalma 17,5 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen fejezték be a keddi kereskedést az előző napi záráshoz képest, a Mol körüli hírek uralták a budapesti börzét. Varga Zoltán, a QUAESTOR Csoport elemzője rámutatott: álmos hangulatban telt a keddi  kereskedés a tőzsdéken, a fejlett piaci indexek nagy része visszafogott csökkenést mutatott. 

mol otp logó

A hazai piacot egy kedd reggel szárnyra kapott pletyka tartotta lázban, miszerint a horvát hatóságok hivatalos kiadatási kérelmet nyújtottak be Hernádi Zsolt, a Mol vezérigazgatója ellen. Ezt utóbb mindkét fél hivatalosan cáfolta, ennek ellenére a Mol részvények jelentős árfolyamveszteséget szenvedtek el. Az OTP is veszített értékéből, de jól szerepelt a Richter és a Magyar Telekom. Izbéki Ottó, a BUDA-CASH üzletkötője kifejtette: a magyar piacot a Mol-sztori uralta, bár a Hernádi Zsoltról, a Mol vezérigazgatójáról szóló hírt még nap közben cáfolták, a cáfolat ellenére bizonytalanság mutatkozott a piacon. 

A BUDA-CASH üzletkötője arra számít, hogy a bizonytalanság még megmarad és az olajpapír árában további lemorzsolódás lehet még. A régióban gyakorlatilag 0 körüli részvényár-mozgást lehetett tapasztalni, különösen az orosz és a lengyel papírok tekintetében. A Mol 750 forinttal, 3,59 százalékkal 20.150 forintra csökkent, 10,2 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP részvények ára 50 forinttal, 0,84 százalékkal 5.900 forintra esett, forgalmuk 5,9 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 3 forinttal, 0,52 százalékkal 583 forintra erősödött, forgalma 528,8 millió forint volt.

A Richter papírok árfolyama 230 forinttal, 0,63 százalékkal 37.030 forintra nőtt, a részvények forgalma 707,3 millió forintot ért el.

A másik gyógyszeripari részvény, az Egis 69,7 millió forintos forgalom mellett 10 forinttal, 0,05 százalékkal 19.125 forintra emelkedett.

A BUMIX 1.783,82 ponton zárt kedden, ez 9,44 pontos, 0,53 százalékos csökkenés a hétfői záráshoz viszonyítva.