Tízezer új munkahely az Audinál

Tízezer új munkahely az Audinál

az AUDI egyik gyárábanNémet hírportálok beszámolója szerint tízezer új munkahelyet létesít a következő években az Audi a jó kilátásoknak köszönhetően. 

A társaság elnöke szerint az évtized végére a jelenlegi hatvanezer fős globális létszám hetvenezerre bővül. A Győrben új gyárat építő Audi 2015-ig tizenegy milliárd eurót tervez fejlesztésre fordítani, elsősorban az elektromos meghajtású autóknál. Az Audi rekordot rekordra halmoz, miután a nemrégiben közzétett adatok szerint az idei első félévben is megdőlt az eddigi értékesítési rekord, elsősorban a feltörekvő országok keresletének ugrásserű növekedése miatt. Mintegy hatszázötvenezer kocsit adtak el világszerte, tizennyolc százalékkal többet az egy évvel korábbinál. Csupán júniusban meghaladta az értékesítés a száztizenhétezret, tavaly júniusban kilencvenkilencezer Audi talált gazdára a világon.

Már az első negyedév is rekordot hozott az ingolstadti csoportnak, miután minden idők legjobb negyedévét zárta márciusban. Tavaly majdnem 1,1 millió autót szállított ki a társaság, az idén pedig 1,1-1,2 millió között lehet az eladott Audik száma. 2015-ig 1,5 millió darabra kívánják emelni az értékesítést, ezt szolgálja egyebek között a győri Audi-gyár fejlesztése. A jelenleg évi hatvan milliós autópiac a következő tizenöt évben hatvan százalékkal fog bővülni, feltehetően nyolcvanöt-kilencven millióra. Ezen belül a prémium kategória az átlagosnál jobban fog bővülni – véli az Audi-vezér.