Fellendülőben a családi vállalkozások

Fellendülőben a családi vállalkozások

Nagycsalád

Az FBN-H tájékoztatása szerint az egyesület tagsága legutóbb több olyan céggel bővült, amelyek neve jól cseng a hazai vállalkozások között, ilyen a Symbol Budapest Kft., a Szamos Marcipán Kft. és a Thales-Nano Inc.

Az egyesület csaknem ötven tagjának az összesített hazai árbevétele meghaladja a százötvenmilliárd forintot, a nagy múltú, megfelelő referenciával rendelkező, biztos lábakon álló családi tulajdonban lévő magyar vállalkozások mintegy nyolcezer embernek adnak munkát.

Szamos László, a Szamos műhely vezető cukrásza

Szamos László, a Szamos műhely vezető cukrásza 

Az egyesületnek a családi tulajdonban lévő, a tulajdonosi összetételük, működési elveik és politikájuk alapján hosszú távra tervező, és profitjukat Magyarországon tartó vállalatok lehetnek a tagjai, a tagok között van egyebek mellett a Kürt Zrt., a Lipóti Pékség, a Master Good csoport, a Zwack, illetve a Béres Zrt. is.

A közlemény idézi Rudas Lászlót, az Istenhegyi Klinika tulajdonosát, az egyesület elnökét, aki szerint az FBN-H tagvállalatai éves profitjuk mintegy nyolcvan százalékát visszaforgatják a vállalkozásukba, további fejlesztésekre, beruházásokra költik. Ezek alapján jól látszik, hogy az egyesülés nem pusztán egy öntevékeny szervezet, komoly céljai vannak az érdekérvényesítés és a munkahelyteremtés területén is.

Az FBN-H együttműködési megállapodást kötött többek között a Vállalkozók és Munkaadók Szövetségével, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával, a Gyáriparosok Országos Szövetségével, illetve a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségével.