Ez jót tett a hazai forgalomnak

Ez jót tett a hazai forgalomnak

dinnye a piacon

Mártonffy Béla, a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeB) elnöke elmondta, hogy a belföldi fogyasztás akár az ötven százalékot is meghaladhatja szeptember elejéig, ugyanis a szakemberek arra számítanak, hogy a kedvező időjárás miatt az eredeti Lőrinc napig, ez szeptember 3-án van vagy valamivel az utánig kitolódhat Magyarországon a görögdinnye szezonja. 

Szeletelt dinnye az asztalon

A szakmai szervezet vezetője úgy vélte: a jelenlegi mintegy ötezer hektáros termőterület a meghozott intézkedések hatására hétezer-nyolcezer hektárra növelhető. Így a jelenlegi mintegy száznyolcvanezer tonnás össztermés ötven-hatvanezer tonnával  kétszázharminc-kétszáznegyvenezer tonnára növelhető.

Amennyiben a dinnyeszezon szeptember elején, esetleg közepén ér véget, úgy a magyar dinnyetermelők megközelíthetik a korábbi évek hat-nyolcmilliárd forintos bevételét az idén. A mostani sikeres dinnye promóció kapcsán a FruitVeB-nél arról döntöttek, hogy a jövőben más konkrét termékeket, például gombát is célzott marketingtámogatásban részesítenek a fogyasztás növelése érdekében.

Kapcsolódó cikkek