Mérsékelt optimizmus a magyar piacon

Mérsékelt optimizmus a magyar piacon

Pozitív jelet mutató brókerek

Varga Zoltán, a QUAESTOR Zrt. elemzője szerint az előző napi negatív korrekció után szerdán ismét felfelé veheti az irányt a budapesti tőzsdeindex. Továbbra is hangulatvezérelt kereskedés várható, minden vezető részvény a nemzetközi piacok révén diktált irányba mehet. Mivel az amerikai piacok emelkedéssel fejezték be a keddi kereskedést, és az ázsiai indexek is felfelé vették az irányt, minden a kedvező irányba mutat.

BÉT épülete

Pénzügyi szakértő szerint: “ne számítsunk azonban kitörő optimizmusra, a levegőben továbbra is sok a bizonytalansági tényező, és a délutáni fontos amerikai makrogazdasági adatok is váratlan fordulatokat okozhatnak”. Így összességében visszafogott, 0,5-1 százalék körüli emelkedésre lehet számítani. Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szerint a magyar piacnak “egyelőre nagyon nem megy a feltápászkodás”, pláne Amerikához képest, de ez a gyengeség most egész Európára elmondható.

A szerdai kereskedés is enyhe pluszban kezdődhet, de az eddigi forgatókönyv alapján délutánra akár már az eladók uralhatják a terepet, hacsak nem éppen ma változik meg ez az egész augusztusra jellemző viselkedési minta, vagy nem sikerülnek váratlanul jól a délutáni makroadatok. 

MOL OTP logója

A BUX 224,62 pontos, 1,23 százalékos csökkenéssel, 18.091,21 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 12,2 milliárd forint volt, a vezető részvények – a Mol kivételével – gyengültek az előző napi záráshoz képest.

A Mol 40 forinttal, 0,24 százalékkal 16.605 forintra erősödött, 2,6 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP részvények ára 121 forinttal, 2,81 százalékkal 4.180 forintra csökkent, forgalmuk 8,0 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 7 forinttal, 1,38 százalékkal 500 forintra esett, forgalma 766,9 millió forint volt.

A Richter papírok árfolyama 425 forinttal, 1,23 százalékkal 34.200 forintra gyengült, a részvények forgalma 445,3 millió forintot ért el.

A másik gyógyszeripari részvény, az Egis árfolyama 98,1 millió forintos forgalom mellett 100 forinttal, 0,65 százalékkal 15.600 forintra nőtt.