Enyhe pluszra számítanak itthon

Enyhe pluszra számítanak itthon

Emelkedő nyílon álló két bróker

Balásy Zsolt, a Concorde elemzője úgy véli, a devizahitelesek végtörlesztési lehetősége miatt mintha háttérbe szorulna a magyar piac, ha vételről van szó. Így az utóbbi pár napban látott visszapattanás nálunk sokkal kevésbé érzékelhető, mint máshol Európában. Félő, hogy ez az attitűd megmarad még egy darabig, így hiába Európában az újabb erősödő nyitás, a magyar tőzsdén tompább lehet a jókedv, így egy minimális pluszra lehet majd számítani.

emelkedő oszlopok

Varga Zoltán, a QUAESTOR elemzője is arról számolt be, hogy a kedvező amerikai tőzsdezárásnak köszönhetően optimista a hangulat a tőkepiacokon, a hazai részvények azonban továbbra is alulteljesítők lehetnek. Az OTP körül sok a bizonytalanság a devizahitelesek megsegítését célzó kormányzati intézkedéscsomag  vállalatra gyakorolt hatása miatt. Amíg nem kerülnek napvilágra konkrét számok, hektikus kereskedés várható az elemző szerint.

A Mol számára 15.400 forint felett nyílhat tér az emelkedéshez. A gyógyszerpapírok folytathatják az oldalazást, míg a Magyar Telekom feltételezve az 50 forintos osztalékot, és stabil állampapír-piaci hozamokat, a kecsegtető osztalékhozam miatt hosszabb távra jó befektetés lehet. Varga Zoltán szerint emelkedéssel indulhat a pénteki kereskedés, de napközben könnyen jöhet negatív korrekció. A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 168,46 pontos, 1,01 százalékos emelkedéssel, 16.798,21 ponton zárt csütörtökön.

A részvénypiac forgalma 14,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a gyengülő Richter kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

A Mol 165 forinttal, 1,12 százalékkal 14.945 forintra erősödött, 4,9 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP részvények ára 80 forinttal, 2,19 százalékkal 3.730 forintra nőtt, forgalmuk 7,8 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 4 forinttal, 0,83 százalékkal 487 forintra emelkedett, forgalma 538,1 millió forint volt.

A Richter papírok árfolyama 425 forinttal, 1,26 százalékkal 33.400 forintra csökkent, a részvények forgalma 1,0 milliárd forintot ért el. A másik gyógyszeripari részvény, az Egis 166,8 millió forintos forgalom mellett 765 forinttal, 5,31 százalékkal 15.180 forintra növelte értékét.