A kkv-kat népszerűsíti Brüsszel

A kkv-kat népszerűsíti Brüsszel

kisvállalkozókAz Európai Kis- és Középvállalkozások Hetének közép-európai csúcstalálkozóját 2011. október 6-7-én tartják Brüsszelben.

Az Európai Kis- és Középvállalkozások Hete az Európai Bizottság évente koordinált kampánya, amely a kisvállalkozói intézkedéscsomaggal összhangban ezen vállalkozásokat, illetve a vállalkozói létformát népszerűsíti Európa-szerte. Az idén az Európai Kis- és Középvállalkozások Hete az újrakezdő vállalkozókra és az üzleti vállalkozások átvételére koncentrál.

A harminchét országban zajló kampány – az EU 27 tagállamán kívül részt vesz Albánia, Horvátország, Macedónia, Izland, Izrael, Liechtenstein, Montenegró, Norvégia, Szerbia és Törökország – során a vállalkozói szervezetek, a vállalkozástámogató szolgáltatók, valamint a nemzeti, regionális és a helyi hatóságok számos rendezvényt szerveznek.

Magyarországon az “Innovatív vállalkozások az EU motorja ” címmel tartott konferenciát a Nemzeti Külgazdasági Hivatal szeptember 23-án Budapesten. A rendezvény az Európai KKV Hét 2011 hivatalos magyarországi nyitó programja volt és a Kutatók Éjszakájának egész napos országos programjához is kapcsolódott.