Négy csillagos befektetés Kecskeméten

Négy csillagos befektetés Kecskeméten

Four Points by Sheraton

A négyszintes, százharminchat szobás hotel 2013 tavaszára készül el. Az 1,8 milliárd forintba kerülő beruházás négyszázötvenmillió forint EU-s támogatást kapott. A hotel a KÉSZ Ipari Park Kft. kecskeméti irodaházának szerkezetig visszabontásával és bővítésével épül meg. Four Points by Sheraton Kecskemét elnevezésű hotel a Starwood Hotels & Resorts Worldwide szállodalánc tagja lesz. A százhatvanegy szállodát számláló Four Points by Sheraton a Starwood szállodalánc harmadik legnagyobb márkája.

a szálloda egyik szobája

Világszerte 25 országban – ebből nyolc európai – található ehhez a márkához tartozó létesítmény. A Four Points by Sheraton a Starwood olyan specializált hotelmárkája, amely kifejezetten business szállodákat foglal magában. Az ötszáznegyvenhatmillió forintba kerülő konferenciaközpont kétszázhetvenhárommillió forint EU-s támogatást kapott. A háromszintes épület csatlakozik a hotelhez. Laskai Ildikó, a KÉSZ Ipari Park Ingatlanhasznosító Kft. ügyvezető igazgatója szerint a létesítmény kiemelt gazdasági pozíciót fog biztosítani Kecskemétnek és Bács-Kiskun megyének.

Zombor Gábor (Fidesz), Kecskemét polgármestere emlékeztetett arra, hogy a város és a KÉSZ csoport régóta jó kapcsolatban áll egymással. A gazdasági társaság kiemelt adózója a városnak. Hangsúlyozta, hogy a beruházás stratégiai szempontból illeszkedik a város idegenforgalmi fejlesztéseihez. Zombor Gábor reményét fejezte ki, hogy a business hotel és a konferenciaközpont felépülése után javulni fog Kecskemét idegenforgalmi mutatója, hosszabb időt töltenek majd a turisták és az üzletemberek a városban.

Zombor Gábor

Zombor Gábor

Figyelemre méltónak nevezte, hogy a gazdasági válság kitörése után indultak el Kecskeméten jelentős beruházások. Zombor Gábor elmondta: az épülő business hotel közelében hamarosan befejeződik a versenyuszodát is magába foglaló komplexum építése, valamint egy újabb hotel építése is megkezdődik. A KÉSZ több mint negyedszázaddal ezelőtt kezdte meg működését, mára már holdingként működik, amely a környező országokat is beleértve ezerháromszáz főnél több munkavállalót foglalkoztat, árbevétele 2010-ben elérte a hetvenmilliárd forintot.